De Wereld Dist Donald

hand-427521__340

Met andermans geld is het makkelijk pronken. Andermans geld is makkelijk uit te geven. Geld dat niet zelf verdiend is, stinkt lekker. Subsidiepotjes worden in Nederland aan het eind van het jaar leeg gekieperd in de sloot zodat die potjes weer tot de rand toe gevuld kunnen worden.

Kunsthuis ‘De Jolige Kwast’ in Gouda heeft per jaar 14 betalende bezoekers die naar 10 afschuwelijke aquarelschilderijen van de lokale kunstenares komen kijken. Kan gewoon voortbestaan door middel van subsidie. De publieke omroep stuurt elke presentator de wereld over. Erica op reis, Jan Smit op vakantie. BNN op wereldreis. 3 op reis. 1 op reis. De beste zangers van Nederland zuipen op uw kosten in Spanje. Nick & Simon spelen gitaar in Amerika. De beste vrienden spelen in Dalmatië nutteloze spelletjes. NPO 3 betaalt. Wie is de Mol kan je opnemen in de Biesbosch. Zou kunnen, maar laten we met de halve omroep naar de Filipijnen gaan.

Subsidie hier, subsidie daar. De graai-elite rolt een rode loper voor zichzelf uit. Ze hebben zelfs een eigen tv-show; De Wereld Graait Door. Het was dan ook even slikken voor de VARA (Verkwisten Altijd Rijkdom Andermans) dat Donald Trump ineens aan de knoppen mag zitten. Met behulp van tientallen miljoenen eigen geld. Eigen geld. Trump is zo rijk dat hij heel BNN voor 25 jaar all inclusive op wereldreis kan sturen. Van zijn eigen centen. De Wereld Dist Donald had gisteren een zware avond. De studiovloer werd glad van het traanvocht. De band speelde treurige liedjes. Het ‘wij moeten leren van Trump’, is binnen een paar weken weer gewoon ‘wij moeten Trump fileren’. Zijn kop moet hoe dan ook rollen. Hoe dan ook. Het falen van hem staat op 1 en dan ga je dus blind van woede acteren in een tv-show. Wij (ze spreken graag in de wij-vorm) moeten iets aan Trump doen. Hoe kunnen wij de Nederlanders geruststellen.

De conclusie was; dat gaat niet. Dit was een zwarte dag in de mensheid. Wij gaan kapot aan populisme. Wij zullen sterven in Wereldoorlog III en IV tegelijk. Trump zal het onder Obama zo eensgezinde Amerika doen splijten. Trump pakt ons geld af. Het geld waar wij zo hard onze hand voor opgehouden hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s