Ard van der Steur kan pinguïns gaan voeren in Artis

animal-1867125__340

De wens van Ard van der Steur (VVD) om in een dierentuin te gaan werken gaat weldra in vervulling. Na de verkiezingen kan de Minister van Schijnveiligheid gaan solliciteren bij Artis. Of misschien deze maand al. Want ondanks dat Ard zelf vindt dat hij goed bezig is, kan het zomaar zijn dat zijn eigen partij hem vroegtijdig bedankt voor bewezen diensten. Gouden handdruk en een bosje bloemen als hij maar zo snel mogelijk zijn droom achterna gaat.

Ard denkt dat Artis staat te springen om hem. Zwardlak van der Steur lijkt het geweldig om bij Artis te werken. Hij zal het daar uitstekend doen natuurlijk. Ard kennende vindt hij zich de beste dierentuinmedewerker die er ooit geweest is. Ard blijft zo lekker bescheiden dat hij zelfs eigenhandig de pinguïns gaat voeren. Zo is Ard. Mooi schouwspel krijg je dan. Terwijl Ard met zijn laarsjes aan de visjes in het water gooit, komt de penningmeester het verblijf in lopen om iets aan Ard te vragen.

“Ard?” Ard kijkt op terwijl hij het laatste visje in het water gooit. “Waar is het geld gebleven om voeding te kopen voor de leeuwen? En waarom zijn de rekeningen nog niet betaald aan de voedselleveranciers?” Ard blijft Ard. “Er is geld zat hoor. Ik heb hier een potje met geld. Maak je geen zorgen. Laten we alles in perspectief zien. Ik heb alles onder controle.” Om van het gezeik af te zijn gooit Ard stiekem wat pinguïns in het leeuwenverblijf om de ergste honger te stillen en lakt hij ’s nachts met zwarte lak de boekhouding alternatief. Feiten die worden weggelakt zijn nou eenmaal geen feiten.

Het wordt één groot feest in Artis. Lekker kreeft op het menu en struisvogelbiefstuk bij het ontbijt. Voor een paar miljoen subsidie aanvragen om het apenverblijf te verbouwen, maar als puntje bij paaltje komt, wordt er nog geen spijker in het hout geslagen. Laat Ard wat is veel geld van der Steur maar schuiven. Er zal over een paar jaar geen dier meer in leven zijn en Artis compleet failliet zijn gegaan. Maar Ard zal zichzelf vast op de borst slaan, want hij doet het nou eenmaal geweldig en iedereen vindt Artis onder zijn leiding de beste dierentuin van Nederland.

 

een reactie

  1. Ome Ard kan beter kauwgum van de stoepen gaan schrapen bij bushaltes en dergelijke. Daar doet ‘ie tenminste nog iets zinvols en kan ‘ie ook niet zo veel kwaad aanrichten. Wat mij betreft kan ‘ie aanstaande vrijdag al beginnen – al zal plucheklevend Nederland het daar wel weer eens niet mee eens zijn, plucheklevend Nederland kennende.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s