Januari: maand vol met moslims, bommen en oorlog

holy-quran-1528446__480

Wat een prachtig jaar wordt dit. Trump, verkiezingen, Feyenoord, moslims, Jemen, Syrië, Poetin, Wilders, aanslagen, links, rechts. Januari zal in ieder geval weer vol met nieuws waar het Westen schuldig aan is. En omdat een val van een keukentrapje jaarlijks meer doden oplevert dan moslimterreur en vroeger de mensheid te duchten had met de RAF, lijkt het ons dat deze maand slechts een voetnoot wordt in de geschiedenisboeken.

1 januari: Gelukkig nieuwjaar. In Istanbul schoot een of andere Hakan 39 mensen dood in een club.

2 januari: Bom in Bagdad. 35 doden. Soort nieuwjaarsreceptie van IS. Ook in Mogadishu vallen 3 doden door een bomaanslag bij het vliegveld. Al-Shabab heeft ook zin in het nieuwe jaar.

3 januari: Geen bom dit keer. Maar in Cona te Italië kidnappen boze vluchtelingen zo’n 25 medewerkers van een AZC. Beetje amok. Voor de rest niks aan de hand. Incidentje.

4 januari: Terwijl heel Vaals zoekt naar een IS-strijder in een vakantiepark, bevrijdt een terreurgroep in de Filipijnen zo’n 150 gevangen in het verder door islamitisch geweld verscheurd eilandje Mindanao. Ver van ons bed, dus kan ons het schelen.

5 januari: Drukke dag. Vijf blauwhelmen vinden de dood in Centraal Afrikaanse Republiek, maar dat is verder helemaal niet interessant. Wij maken op deze dag ruzie op Twitter omdat er een onderzoek wordt gepubliceerd dat 50 miljoen moslims bereid zijn om geweld te gebruiken. Maar Chris Klomp zegt dat dat overdreven is, dus gingen we weer vredig slapen.

6 januari: Terwijl de Belgische politie zich massaal ziek meldt als ze in de wijk Molenbeek moeten werken, schiet een pipo in Florida vijf mensen dood op een luchthaven. Geen moslim, maar hij hoorde IS-stemmen in zijn hoofd. Wat nu? Is dit moslimterreur? Volgens links is dit compleet verzonnen en volgens rechts is dit dus wel moslimterreur. Ingewikkeld allemaal.

7 januari: Bommetje in Azaz. Zo’n 60 doden. Dat tikt aan. En er worden in Rome twee priesters aangevallen door een verwarde man. Nooit meer wat over gehoord. Dus vergeet dit maar.

8 januari: Autobom in Bagdad zorgt voor 12 doden. Aanslag in Jeruzalem zorgt voor 4 doden. Palestijnen in Nederland lopen de polonaise. Schrijver Celal Altuntas wordt tussen neus en lippen door met de dood bedreigd om dat hij een beetje kritiek uitte op mensen van buitenlandse afkomst die hier de boel een beetje licht opvatten.

9 januari: Scrabblewoord met veel woordwaarde. Zelfmoordvuilniswagen. In de Egyptische Sinaï vallen 10 doden.

10 januari: Taliban doet ook mee. Aanslag in Kabul en in Helmand. Totaal 30 doden.

11 januari: Vijf diplomaten uit VAE gedood in aanslag te Zuid-Afghanistan. Ze vielen nogal hard van een keukentrapje.

12 januari: De Ministeries van Justitie, Defensie en Economie in Tripoli hadden wat last van rebellen die een coup wilden plegen. Maar dit was alleen nieuws op Twitter. Dus vrij oninteressant allemaal. Nepnieuws.

13 januari: Israël bombardeert vliegbasis in Damascus. Gewoon omdat dat land zich overal mee bemoeit.

14 januari: Jihadist uit Rotterdam opgepakt in Spanje en grote politieactie in Molenbeek. Maar niks aan de hand verder. Gewoon doorlopen.

15 januari: In Bahrein is het wat onrustig nadat 3 terroristen worden geëxecuteerd. En een bomaanslag in Aden te Jemen. 49 doden.

16 januari: Vrij rustige dag. Wat lopen we allemaal te zeiken met z’n allen. Ga lekker GTST kijken. Al verovert IS wel een deel van een Deir Ez-Zor. Kan gebeuren.

17 januari: In Nigeria vinden 70 burgers de dood omdat ze per ongeluk gebombardeerd worden. Slordig.

18 januari: Aanslag in Mali. 50 doden. De wereld heeft er maling aan.

19 januari: Melbourne. 4 doden. Volgens getuigen riep hij iets wat tegenwoordig niet geroepen mag worden. Bleep Weg. Bleep. Laten we het maar op een verwarde man houden en doorgaan met ons leven.

20 januari: Palmyra is nu definitief van de kaart geveegd en in Al Bab worden 5 Turkse soldaten opgeblazen.

21 januari: In Pakistan vallen meer dan 20 doden bij een bomaanslag.

22 januari: Bij de Italiaanse ambassade in Tripoli ontploft een bom. 2 doden.

23 januari: Vrij weinig aan de hand. IS toont video dat ze aanvallen gaan uitvoeren met drones. De dekselse donders.

24 januari: Er gebeurde niks in de wereld en Chris Klomp zag dat het goed was.

25 januari: Bij een aanslag in het Hotel Dayet in Mogadishu vallen 28 doden.

26 januari: In Oostenrijk worden 14 terreurverdachten opgepakt in Wenen en Graz.

27 januari: In Jemen is een humanitaire ramp bezig en niemand boeit het een fuck. De VN zegt dat zo’n 70 procent  van de bevolking voedsel nodig heeft. Dringend. Maar wij zappen even naar Rad van Fortuin.

28 januari: Vrij rustige dag. Eigenlijk niks aan de hand in de wereld. Iedereen vindt Trump een eikel.

29 januari: Vandaag komt in het nieuws dat in Libië vluchtelingen worden geëxecuteerd in vluchtelingenkampen. Een soort AZC, maar dan zonder opvang.

30 januari: Dat is vreemd. Een Marokkaan en een blanke schieten 6 moslims dood in Canada. Of toch alleen een blanke. Zie je wel. Daar toont zich het ware probleem. Links kirt op Twitter. Altijd weer die extreemrechtse mensen. Wat een tuig. Rechts verziekt de  boel in de wereld. En Trump is een eikel.

31 januari: Twee doden bij aanval op Saoedisch oorlogsschip in Jemen.

En zo gaan we door. De wereld brandt. Laten we hopen dat februari beter wordt, maar u kunt het zelf al invullen…

1 februari:

2 februari:

3 febr….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s