Stemstrategie

c4egnvuxaaaqxbt

Nog een paar weken en dan worden we naar de stembus gestuurd, gelokt, verleid. Natuurlijk moeten we gaan stemmen. Lijkt me logisch. Iedereen moppert, klaagt, zeurt zeikt dus er zit niks anders op als je het een en ander wilt (laten) veranderen.
Wanneer je Zondag met Lubach hebt gekeken weet je inmiddels wie wel en wie niet met elkaar wil. Het is in feite net als vroeger op de peuterspeelzaal. Jij wilt met hem maar hij wil met haar en als zij niet met hem wil dat wil hij opeens wel met jou maar dan wil jij niet meer met hem maar met haar. Zoiets dus.
Het is duidelijk dat niemand met Geert wil. Nu zou ik ook niks met Geert willen maar dat geheel terzijde.
Alleen Henk Krol wil met Geert, maar Henk Krol wil met iedereen wel wat. Behalve misschien met mij, maar ja ik ben een vrouw en wat moet Henk met een vrouw? Dus Henk valt af, hoewel de stemwijzer aangeeft dat ik het met Henk wil ga doen.
Dan hebben we naast de overige partijen nog het nieuwe GeenPeil. Die doet wat de burger wil. Maar wat nou als precies de helft van de burgers ja zegt en andere helft nee. Hoe gaan ze dat dan oplossen. Of gaan ze dan vals spelen door de moeder van Jan D. in te zetten als joker, als doorslaggevende stem. En laat die stem nou net overeenkomen met de mening van Jan. Dat is ook best een dingetje. Zoiets maakt het meteen een stuk minder democratisch.
Wat ik uiteindelijk ga stemmen. Geen idee.
Vermoedelijk beslis ik dat in het hokje. Wie dan leeft wie dan zorgt. Precies zoals in Den Haag wordt gedacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s