Het is een jongen!

kid-849363__480

Dingen die niemand je vertelt over het opvoeden van een jongen

Het krijgen van een zoontje is geweldig, maar soms lijkt het net of de kiene man van een andere planeet komt. Met een meisje kun je als moeder altijd terugvallen op je eigen jeugdherinneringen. Als jongensmoeder is de kans echter groot dat je voor de nodige verrassingen komt te staan. Hieronder vind je dan ook allerlei dingen die niemand je heeft verteld over het opvoeden van een jongen.

 

.    Penis vergelijken begint vroeg

Vanaf zijn geboorte staat zijn penis in het middelpunt van de belangstelling. Hij speelt ermee, laat hem graag aan iedereen zien en zodra de kleine man kan praten begint hij het te vergelijken. Kijk er dan ook niet vreemd van op als jouw zoontje dingen zegt als: “Papa jouw piemel is groot.” “Mijn piemel is klein.” “Mama heeft geen piemel. Hoe kun je dan plassen?”

 
.    Auto’s, treinen en vliegtuigen

Je zult werkelijk overladen worden met auto’s, treinen en vliegtuigen. Want jongetjes zijn nu eenmaal gek op alles dat rijdt, vliegt, graaft of vaart. Voordat je er zelf erg in hebt rijd je driftig rond met een brandweerwagen, staat je woonkamer vol met auto’s, loopt er een treinrails door je huis en is het bad bezaaid met boten.

 
.    Kleding kopen is makkelijk

Jurkjes, rokjes, leggings, topjes, vestjes, ballerina’s, sandalen. De kledingopties voor een meisje zijn echt eindeloos. Voor een jongen is het echter een stuk eenvoudiger. Zijn garderobe bestaat uit broeken, T-shirts, hoodies en sneakers en het fijne is alles past bij elkaar.

 
.    Jongens houden van wapens

Ondanks dat jij misschien een geen speelgoedwapens in huis regel hebt, zal jouw kleine man zich daar weinig van aantrekken. Want een vinger, paraplu of een lege toiletrol doen het net zo goed als wapen. Je ertegen verzetten heeft eigenlijk weinig zin, want dat maakt het alleen maar leuker.

 
.    Stilstaan is geen optie

Jongens bewegen vanaf het moment dat de zon opkomt tot het slapengaan. Het lijkt er dan ook op dat ze maar 2 snelheden hebben: snel en sneller! Dat houdt in dat hij het ene ogenblik naast je op de grond zit te spelen, maar zodra jij je hoofd omdraait hij alweer vertrokken is.

 
.    Overal plas

Op de bril, op de vloer, op de muur en zelfs achter het toilet. Het kost schijnbaar heel veel tijd en moeite om niet het hele toilet onder te spuiten tijdens het plassen. En het vervelendste is misschien nog wel dat papa en zoonlief het allebei prachtig vinden en alleen jij je eraan irriteert.

 
.    Bezoekje aan de spoedeisende hulp

Jongens vinden het geweldig om op bed te springen of op tafel te klimmen. Hoe oplettend je bent en hoe veilig je huis is, komt het vroeg of laat toch een keer voor dat je te laat bent. Een bezoekje aan de spoedeisende hulp voor een wond, een gebroken arm of iets anders is voor veel jongensmoeders dan ook onvermijdelijk.

 
.    Star Wars en Spidermanvirus

Hoewel Star Wars en Spiderman misschien iets uit de oude doos lijken is dat niet het geval. Spiderman pakken, dekbedovertrekken, pyjama’s en speelgoed zijn dan ook een must. Star Wars-achtige virussen verspreiden zich heel eenvoudig via de crèche of school en papa werkt daar natuurlijk maar al te graag aan mee.

 
.    Lekker potje vechten

Jongens zijn ruw en rollen dan ook graag over elkaar heen. Zo’n vriendschappelijk potje vechten ziet er soms misschien eng uit, maar volgens experts is het juist heel goed voor de ontwikkeling van je zoon. Overigens is de kans wel groot dat tijdens deze stoeipartijen een lamp of een vaas sneuvelt.

 
.    Wassen is een dagtaak

Rollen in de modder, voetballen op het gras, vingerverven en ijs eten, werkelijk alles zorgt voor vlekken. Wassen wordt dan ook één van je dagtaken en helaas gaan niet alle vlekken eruit. Daarnaast zorgen gaten door het spelen en stoeien er ook voor dat kleding regelmatig in de vuilnisbak belandt.

 
.    Dol op knuffelen

Kleine jongens houden van knuffels en kusjes. Een knuffel is de beste remedie tegen pijn, oververmoeidheid of een slecht humeur. Als je hem een lekkere knuffel geeft verdwijnen zijn tranen of woede vanzelf. Geniet ervan zolang het duurt, want helaas is de knuffelperiode over voordat je er erg in hebt.

 
.    Onvoorwaardelijke liefde voor mama

Als jongensmoeder kan het pijnlijk zal als je vriendin vertelt dat ze niet kan komen omdat ze met haar dochter gaat winkelen. Maar onthoud op zo’n moment dat bij meisjes de drama al vroeg begint. Jongens daarentegen blijven heerlijk consequent in hun liefde voor mama.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s