Vluchteling? Vooraf integreren!

Cultuur!!!Nederland wordt overspoeld met vluchtelingen. Je kunt geen stap verzetten of je breekt er de nek over. En je hebt er niets anders dan last van. Ze spreken onze taal niet. De vluchtelingen weigeren aan het werk te gaan. Ze hangen heel de dag maar een beetje verveeld rond in AZC’s. En o ja, ze vallen natuurlijk onze vrouwen en dochters lastig. Als IWIH van de één op de andere dag naar bijvoorbeeld Syrië zou moeten vluchten, omdat hij in Nederland zou moeten vrezen voor zijn leven, zou hij dit toch wel heel anders doen dan de immigranten die hier de boel komen verstieren.

Nog voordat IWIH de grens over zou gaan, zou hij eerst de taal van Syrië gaan leren. Hij zou zijn atheïstische, protestantse en of katholieke levensovertuiging aan de kant schuiven en praktiserend moslim worden. Hij zou zich eerst een half jaar lang in de geschiedenis van Syrië verdiepen. Zijn vrouw gaat dan een hoofddoek dragen en ze zou een stuk minder mondiger moeten worden. Hij zou zich ook verdiepen in de plaatselijke cultuur en geen enkele moeite hebben met bepaalde feestdagen, hoe onmenselijk deze ook vanuit zijn optiek zouden lijken. IWIH zou uitzoeken wie de plaatselijke populistische minister is ter plaatse en een t-shirt met zijn naam gaan dragen. Verder zou IWIH zijn iPhone verkopen en omruilen voor een Nokia 3210, zodat de lokale bevolking niet denkt dat hij iets van geld had in Nederland. Ook zou IWIH niet zonder geldige verblijfspapieren zomaar een land binnentrekken, maar dat eerst volgens de officiële instanties hebben geregeld.  Hij stapt niet zomaar in een gammel bootje, waardoor mensen hun leven moeten wagen om hem en zijn gezin van zee te plukken, maar hij zou netjes met de auto naar de plaats van bestemming rijden en daar zijn auto schenken aan een goed doel. Kortom, IWIH zou eerst in Nederland een half jaar tot een jaar van te voren integreren, alvorens hij besluit om te emigreren in de hoop op een veilig bestaan. En hij hoopt dan zoveel mogelijk terug  te kunnen doen voor de bevolking daar.

Als alle vluchtelingen dit voortaan zouden doen, was er waarschijnlijk een stuk minder weerstand tegen hen. Maar ja, niet iedereen is zoals IWIH.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s