Hier een complot daar een complot

go-left-or-right-160713__480Iets zegt ons dat er wat aan de hand is in de wereld. De ene helft wil verandering en heeft vertrouwen in de geheel democratisch gekozen edoch allerminst charmante nieuwe president van Amerika. De andere helft wil geen verandering maar vredig met elkaar samen leven en halal thee drinken in kunstuitleenverenging ‘De Gesubsidieerde Breinaald’ in Gouda. Na de thee heeft de elite nog genoeg energie over om een heksenjacht te houden tegen de allerminst taalvaardige Trump. Hij schrijft zijn speeches zelf of hij doet de helft uit zijn hoofd. Moet hij weten, maar handig is dat niet. Je zegt dan al gauw dingen die niet presidentieel zijn en die bij de andere helft in het verkeerde keelgat schieten. Die andere helft wordt zo getriggerd om elke godganse dag het beleid af te kraken terwijl er eigenlijk nog helemaal geen uitgevoerd beleid is geweest. Dat is niet fair, maar Trump gooit zelf het olie op het vuur door lukraak zinnen en woorden door elkaar te husselen – foutief beknopte bijzinnen – en zoiets een speech te noemen. Zonder zalvende krachtige hoopgevende speeches krijg je dus het feit dat de twee kampen harder op elkaar gaan reageren. Links: ‘weg met de muur!’ Rechts: ‘wat is het probleem. Er staat al een halve muur’. Links: Trump is gevaarlijk.’ Rechts: ‘Hillary was erger geweest’. Links: ‘racistisch inreisverbod’. Rechts: ‘Obama had ook een inreisverbod voor Irakezen’. Rechts: ‘Zweden staat in brand’. Links: ‘Zweden is zo Arisch als blanke vla’.  Is er wat in Zweden? Ja, genoeg immigratie-ellende, maar toevallig niet de bewuste avond waar Trump op doelde. Links: ‘domme zelf zijn pluche inkopende president.’ Rechts vindt dat links hun muil moet houden. Links verzwijgt dingen. Rechts verzint dingen. En andersom. Rechts zegt dat de buitenwijken van Parijs in brand staan. Links zegt dat Parijs bruist als nooit tevoren. We complotten elkaar helemaal de tyfus. Nepnieuws hier. Nepnieuws daar. Er is een complot tegen Wilders. Er is zelfs een complot tegen Jesse ‘Zwiebertje’ Klaver. Je kan van alles van die Trump en Jesse Klaver vinden, maar vergeleken met Trump is Klaver inderdaad straatarm. Daar is geen complottheorie voor nodig.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s