Veganisme

slaJe hebt waarschijnlijk wel eens van vegetariërs gehoord. Vegetariërs zijn mensen die gewoon geen vlees lusten. Naast vegetariërs bestaan er ook veganisten. Veganisten herken je aan hun bleek grijze huidskleur en ondergewicht. Veganisten eten net als vegetariërs geen vlees maar dragen ook geen kleding wat gemaakt is van dieren. Dat doen ze omdat planten geen pijn kunnen hebben of zo. Het zijn bijna altijd meisjes, heel soms een jongen in een verkeerd lichaam. Veganisme begint ook altijd in havo 3, niet snugger genoeg voor het vwo en toch graag ergens mee op willen vallen.

Vanaf het moment dat iemand veganist is geworden, weet je al waar al haar spreekbeurten over zullen gaan. Veganisten zijn ook vooral erg lastig met eten. Ze eten niet alleen geen dierlijke producten, maar alles moet ook nog eens apart worden bereid. En sojabonen, alles moet van gemodificeerde sojabonen zijn gemaakt. Sojabonenmelk, sojabonenvlees, sojabonenchocolade, sojabonensoep, sojabonenvla en ga zo maar door. Daarnaast vallen ze iedereen heel de dag lastig met het feit dat ze geen vlees eten en proberen je over te halen tot hun sektarische levensstijl. Normale mensen hoor je eigenlijk bijna nooit roepen dat ze vlees eten. Wat veganisten helaas niet beseffen is dat voor alle plastic kleding die zijn dragen het milieu enorm belast wordt door de fabricage van kunststoffen. En uiteindelijk gaan alle beestjes toch nog dood door de luchtvervuiling. Omdat veganisten zo lastig zijn, krijgen ze ook nooit een baan. Ze zitten heel de dag op duistere internetforums achter de computer. Zo heel af en toe komen ze eens buiten om de dierkooien in een laboratorium open te zetten of mensen die bont dragen met verf te besmeuren, waarmee ze de hardwerkende burger ontzettend kwetsen. Mocht jezelf een kind hebben die veganist wil worden of al is, dan kun je het beter uit huis laten plaatsen. Het klinkt misschien wat hard, maar waarschijnlijk was het dan toch al niet zo’n leuk kind. Bovendien is de sfeer in huis en vooral tijdens het eten voorgoed verziekt. Dus houd je kind goed in de gaten en zorg ervoor dat hij altijd netjes zijn vlees op eet!

(Deze tekst mag vrij worden overgenomen voor een spreekbeurt op scholen)

2 reacties

  1. en uiteindelijk gaan ze toch allemaal dood door luchtvervuiling? de dierenindustrie is de grootste vervuiler en ik heb trouwens vwo advies gekregen

  2. veganisten dringen iedereen alleen op om ook vegan te worden omdat zeweten hoe erg het eigenlijk is als je bijv bond draagt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s