Jeroen Zoet is een prima lijnkeeper

defense-1060915__480Als wij Jeroen Zoet waren, trapten we volgende week zeven ballen in eigen doel. Gewoon voor de lol. Of stiekem wat pingels doorlaten. Bij een hoge corner expres onder de bal door springen. De PSV-goalie was tegen Feyenoord de schlemiel door de bal per ongeluk over de lijn terug te halen. Niet echt een actie waarmee hij een gouden handschoen wint. Maar deze bal zegt helemaal niks over Jeroen Zoet. Zoet is een prima lijnkeeper en keept een sterk seizoen. Deze historische bal – want dat is deze bal – zegt alles over PSV dit seizoen. Allemaal net niet. Te veel mis. Te veel gesjok. Te veel volgevreten gehannes. Daarom zal Jeroen Zoet snel vergeven worden.

Deze bal over de lijn is helemaal niet het probleem. Je maakt als keeper zo’n onbewuste fout en dan hoor je na afloop je trainer in de microfoon brabbelen: ‘we hadden het zwaar want al dat publiek en zo. Super moeilijk. Al dat geschreeuw. We moesten even inkomen hoor. Toen we in minuut vijf een ingooi kregen, gingen er drie jongens op rij 1 keihard fluiten en boe roepen. Daar schrokken wij wel van.’ En als klap op de vuurpijl hoor je een collegespeler tegen diezelfde pers zeggen:  ‘we keken een beetje tegen Feyenoord op. Het is ook best een grote ploeg. Wij zijn maar een provincieclub. Er zat voor ons niks anders op dan respect te tonen en hopen dat we niet te veel doelpunten in het eerste kwartier tegen zouden krijgen. Het is wel Feyenoord he. Voor je het weet sta je 4-0 achter. Ik voelde mij best geïntimideerd door Jan Arie van der Heijden.’

Die bal over de lijn is dus helemaal niet van belang met dit soort teksten. Met dit soort teksten raak je als professional, want dat is Zoet, een beetje extra verdrietig. Als je trainer en teamgenoten van  een topclub – want dat is PSV – zich gedragen als complete softies dan heb je als hardwerkende keeper geen reet aan doellijntechnologie. Dan kunnen er 27 camera’s op jouw lijn staan gericht, maar als de rest van je team speelt als het vijfde van Sneekse Boys valt jou niks te verwijten. Daarom Jeroen, neem volgende week lekker de instelling van je teamgenoten over. Strandstoeltje in het doel. Slippertjes aan en af en toe een balletje doorlaten. Wij vergeven je.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s