Hoe overleef ik mijn ouders?

boy-2025658__480Het beste voor je kind #hbvjk. Dinsdagavond RTL 4. Na de storm van opmerkingen vorige week hebben wij gisteravond met belangstelling zitten kijken hoe (sommige) mensen hun kinderen opvoeden. Of denken op te voeden. Het kind in kwestie wordt niet om zijn mening gevraagd.

Hij wil graag profvoetballer, model, bosbewoner worden. Heus niet. Ze willen gelukkig worden. Op hun eigen manier en dat moeten ze ook mogen.
Mijn kind wilde ook profvoetballer worden, niks mis mee. Gelukkig kon hij aardig voetballen. Ook al op zijn vierde, maar wat hij niet wilde was bij Ajax voetballen. Gewoon lekker om de hoek. Niks moeten, alleen fijn voetballen. En hij heeft een aardige centje verdiend met voetballen maar hij heeft ook gewoon zijn school afgemaakt en een normale baan gekregen.

Je kunt als moeder van alles willen voor je kind maar het gaat erom waar je kind blij van wordt en waar hij goed in is. Wanneer wij de beelden terugkijken, zien we een kind dat misschien best wel ergens goed in zal zijn, behalve het op de zak van zijn moeder teren, immers goed voorbeeld ……! De conclusie die we na gisteren kunnen trekken is dat het kind nooit een profvoetballer wordt. Een ding hoop wij  wel; dat hij zich onder het juk van zijn moeder vandaan weet te werken. Net als de rest van de kinderen die we voorgeschoteld krijgen.

Wie wil er in een boshut, elke dag vier keer bidden, elke zondag naar de kerk, geen seks voor het huwelijk maar wel gaan studeren? Terwijl een beetje student zich voor een groot deel bezig houdt met seks en drank.
Volgend seizoen maar eens kijken naar Hoe overleef ik mijn ouders? (John de Mol lees je mee?) Een programma waar deze doorgedraaide over het paard getilde hoog in de bol moeders eens flink te kakken worden gezet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s