Peiling Tweede Kamerverkiezingen 2017 – Zeteltsunami PVV

select-1671535_1280Wij doen ook even een duit in het zakje. Peilingen is nattevingerwerk en wij van IWIH houden van natte vingers dus hebben wij ons fictief peilingscentrum de opdracht gegeven om wat denkbeeldige mensen op staat te vragen waar ze op gaan stemmen. Iedereen hebben we gevraagd; van Pool tot moslim en van boze blanke man tot niet boze donkere man. We hebben a la Maurice de Hond ook rekening gehouden met mensen die niet mee willen doen met dit soort steekproeven en met mensen die iets anders zeggen dan ze eigenlijk willen zeggen omdat ze bang zijn om opgeblazen te worden of zo. Dus als een blanke meneer van rond de 50 jaar GroenLinks invulde, hebben wij daar PVV van gemaakt. We hebben niks aan Turken gevraagd, want die willen toch niet meedoen. Maar als we het wel aan Turken hadden gevraagd, hadden die sowieso DENK gezegd. Dus DENK drie zetels. Zo werkt dat namelijk in de business van de peilingen. Eerlijk gezegd is dat helemaal zo gek nog niet gedacht van De Hond. Onze peilstok voorspelt trouwens een zeteltsunami voor de PVV. 15 maart wordt hoe dan ook historisch. Versplintering op rechts, PVV, DENK, Jesse Klaver, afgang VVD en PvdA en het succes van de Partij voor de Dieren. Henk Krol staat nu nog op 5 zetels, maar dat kan binnen vier dagen weer 0 zijn. Zeer moeilijk te peilen die man. Wij van IWIH wensen iedereen in ieder geval een zeer prettige verkiezingsdag toe. Dat de beste mogen winnen. Als is het maar met een millimeter.

Peiling Tweede Kamerverkiezing 2017

 • PVV                    34
 • D66                    17
 • CDA                    17
 • VVD                   16
 • GroenLinks          16
 • SP                     12
 • PvdA                  10
 • PvdD                   7
 • 50Plus                 5
 • CU                      5
 • SGP                    4
 • DENK                  3
 • FVD                    2
 • VNL                    2
 • GeenPeil              0
 • Artikel1               0

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s