Eigenlijk is het best oké hier

Eigenlijk weten we het best denk ik weleens. Ons Nederland is één van de beste landen op de wereld om in te wonen. Dat democratisch gezien de coalitie VVD/PvdA gewoon goed was. De meerderheid van de stemmers had de meeste invloed en natuurlijk moesten ze allebei water bij de wijn doen. Zo gaan die zaken al sinds we democratie hebben in dit land en dat is maar goed ook. Vier jaar geleden waren er na het laf weglopen van Wilders niet veel andere mogelijkheden. Een land in een crisis had een regering nodig en die had ondanks de crisis de ballen om wat lange termijn zaken eindelijk eens aan te pakken. De stijgende lijn in de kosten van de zorg was daar één van. Domweg onbetaalbaar zou het worden als we op dezelfde voet door zouden gaan en zeker met de komende vergrijzing. En natuurlijk is marktwerking (VVD) dan niet de juiste oplossing en zijn er veel dingen mis gegaan. Maar eigenlijk weten we toch allemaal best dat we ondanks alles nog steeds één van de beste zorgstelsels hebben ter wereld? En dat er met de multiculturele samenleving wat dingen mis zijn gegaan is iedereen wel duidelijk. Maar ondanks een steeds harder  debat kan je hier nog redelijk vrij leven en in ieder geval vrijer dan in vrijwel alle andere landen. Maar het kan ook zijn dat ik het allemaal verkeerd zie hoor en dit land echt naar de kloten is. Dat alles tegenwoordig slechter is en het nooit meer goed komt. Laat dan de PVV maar aan de macht komen ook. Dan is er niks meer te verzieken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s