Gooische mentaliteit/matras

mattress-277906__480Afgelopen week bij Pauw & Jinek. Het Gooische matras, uhhh, Gooische dames. Een dame bekende dat haar hele familie VVD stemt. Goh je verwacht het niet in het Gooi.
Allemaal voldoen aan de standaard van de omgeving. Mooie auto voor de deur. Prachtige voortuin, huis strak in de verf. Kinderen allemaal strak in het pak en het liefst allemaal op het Gymnasium.

Wanneer de uitslag van de Cito-toets komt, wordt de envelop met angst en beven opengemaakt. Als mijn kind maar niet naar het vmbo moet of nog erger naar het speciale onderwijs. Dat past zo niet in het perfecte plaatje. Ze moeten koste wat het kost naar het plaatselijke Gymnasium en mocht dat niet lukken dan maar naar het Luzac. Want voor minder doen ze het niet. Wat een afgang zou dat zijn.
Mocht aan het eind van het jaar blijken dat ze het Gymnasium toch niet gaan redden dan wordt er nog even flink wat bijles tegenaan gegooid want blijven zitten is zo NOT DONE. Laat staan dat ze van school moeten en straks naar het mbo moeten.

Lieve ouders in het Gooi en de wijde omgeving, lees Bloemendaal, Aerdenhout, Heemstede. Er is helemaal niets mis met het beroepsonderwijs! Immers wie belt u als uw wc verstopt is? Waarschijnlijk niet de CEO van de ABN AMRO.

Advertentie

een reactie

  1. Haha, leuk geschreven en HELEMAAL juist!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s