The Carpenters

In de roerige jaren 70 was er in de tijd van de opkomende rock een vreemde eend in de bijt in de vorm van the Carpenters. Zus Karen en broer Richard Carpenter dronken en rookten niet en waren dus de tegenpool van de meeste artiesten toen. In 1970, een uitstekend bouwjaar maar dit terzijde, braken ze door met het nummer (They Long To Be) Close To You. Geschreven door Burt Bacharach, een componist die werkte met grootheden als: the Drifters, Dione Warwick, Aretha Franklin, Tom Jones en Dusty Springfield. Richard Carpenter was het muzikale genie/pianist die een hit op afstand rook en Karen kon een leuk potje drummen. Maar Karen kon vooral zingen met een intensiviteit die je zelden tegenkomt. Easy listening op zijn best en vooral live waren the Carpenters erg goed. Ze brachten wat covers uit en Please Mr. Postman (Marvellettes) was in 1975 een flinke hit. Only Yesterday is ook één van de bekendere nummers dat werd geschreven door Neil Sedaka.

 

Karen Carpenter werd kort daarna onwel tijdens een optreden en toen bleek dat ze anorexia nervosa had. Een eetstoornis waar toen nog niet veel mensen bekend mee waren. Op 4 februari 1983, verleed ze op 32-jarige leeftijd aan een hartstilstand in het huis van haar ouders.

2 reacties

  1. was wel kudt muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s