Ondanks Jesse Klaver – Leve de democratie

demokratie-1536628_1280Er waren tijden dat stemlokaalmedewerkers in slaap vielen tijdens verkiezingen. Ze schrokken wakker als er plots een oud vrouwtje midden op de dag binnen kwam wandelen. Gebeurde nooit wat in de stemlokalen. Uit verveling vouwden  de vrijwilligers vliegtuigjes van de stembiljetten, gingen ze met het rode potlood op de wc-deur kalken of lazen ze in een adem heel de reeks van Harry Potter uit. Dit jaar moeten de vrijwilligers aan de bak. Er staan bij stemlokalen in Abcoude, Appelscha, Meppel en Vaals rijen met stemvee. De jongeren zijn bereikt door ene Jesse Klaver. Waarom precies weet niemand, maar hij heeft nogal een knap uiterlijk. Dan kom je in dit land best ver. Willen ze best voor betalen, die jongelui. Ze halen net hun rijbewijs, moeten ze ineens rekening gaan rijden, filetoeslag betalen, bandenspanningbelasting dokken en ruitenwisservloeistoftoeslag neertellen. Ook gaan jongeren binnenkort de arbeidsmarkt betreden. Komen ze van een koude kermis thuis als ze de helft van hun salaris moeten afstaan aan werkplekbelasting, koffietoeslag, vergaderaftrek, pauzeafdracht en broodtrommelheffing. Dan moet die Klaver wel heel knap zijn want een normaal mens trapt er niet in. Puberale kalverliefde. Jesse Kalver.

Ook de allochtonen worden eindelijk gehoord. Nooit naar omgekeken. Al decennia worden deze mensen kansen onthouden en arm gehouden. Hebben jaren geen subsidie, toeslag of bijslag gekregen. DENK is er eindelijk en nooit gehoorde medelanders van buitenlandse afkomst kunnen eindelijk stemmen op een partij die hen belieft. Eindelijk gaat die groep massaal naar de stembus en stemmen ze niet meer lafjes op de PvdA, maar op DENK. Zo horen ze bij de Nederlandse democratie en worden ze eindelijk gehoord en maken ze Nederland een beter land. Voor hen en voor ons. Eindelijk.

En mensen ouder dan 50 jaar. Worden ook gehoord. Door ene Krol. Heeft verstand van ontduiking, ontwijking, verdraaiing en doorsluizen. Alles om de portemonnee van ouderen op peil te houden. Natuurlijk gaan die naar de stembus. Je wilt geen dief van je eigen beurs zijn. Ook mensen die de hoop hadden opgegeven gaan naar de stembus. Nederland heeft zijn ballen getoond tegen Turkije en dat moet beloond worden. Rechts gaat naar de stembus. Links gaat naar de stembus. Marokkanen gaan naar de stembus. Ouderen, jongeren, christenen en moslims. Terroristen, fascisten en racisten. Vrouwen gaan naar de stembus. Vrouwen stemmen op vrouwen. Ludieke mensen gaan stemmen. Maakt niet uit van welke partij als de naam maar rijmt op rijstebrij. Iedereen gaat stemmen. Opkomst 100 procent. De verkiezingen zijn hot. En dat is maar goed ook. Ondanks Jesse Klaver. Leve de democratie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s