Voor het vrije moord! Eh woord!

Anne_Fleur_DekkerAls de laatste dagen op Twitter ons iets geleerd heeft is dat het een poel van verderf, deplorabelen, hitsers en bedreigers is. Anne Fleur Dekker is dit keer slachtoffer van deze anonieme Gestapo. De hoeders van het vrije woord staat in hun Twitter bio’s. Tenzij die mening niet goed valt, dan trekt men hun opgedofte laarsjes aan om iemand online helemaal kapot te stampen. Types, die na iemand online helemaal kapot te hebben gemaakt om een paar tweets, doodleuk Voltaire gaan quoten over het beschermen van andermans recht tot spreken. Dat soort lui.

We kunnen het lang hebben over hoe handig de tweets van Anne Fleur Dekker zijn. Het is niet handig om het in een tweet te hebben over het stenigen van de grote blonde leider maar laten we ook niet de context vergeten achter deze onhandige tweet. Terwijl Wilders’ en Baudet’s anonieme lynchmob de lange messen slijpt stoken zij doodleuk het vuurtje door te gaan hitsen via social media en een jaar na dato aangifte te doen tegen Anne Fleur wegens een tweet. Hun achterban tot de orde roepen? Men wast de handen in onschuld. (In het geval van Baudet onschuld met lavendel)

Deze anonieme dreigers voelen zich ook gesteund door de hitserbrigade die het vuurtje aan blijft wakkeren. Anne Fleur zou helemaal niet bedreigd worden, ze zou overdrijven, ze zou haar bek moeten houden of ze heeft de bedreigingen verdiend! Zo kennen we regressief rechts weer. Het hele jaar de mond vol hebben over het vrije woord en schande spreken van het feit dat Wilders al jaren beveiligd moet worden. Want owee als je ‘wie de bal kaatst, kan hem terug verwachten’ argument gebruikt tegen de grote muil van Geert Wilders. Dan is Nederland te klein en vol natuurlijk. Maar voor Anne Fleur is dat een steekhoudend argument volgens diezelfde personen. Als een politiek tegenstander zich durft uit te spreken komen de dreigementen en de roep om haar het zwijgen op te leggen. En morgen zullen ze gewoon weer Voltaire quoten, de hoeders van de vrije moord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s