Giro 555 of de voedselbank?

girl-852545__480Zo’n beetje alle BN-ers zijn opgetrommeld om voor de camera een traan weg te pinken. Om te vertellen dat ze het allemaal heel zielig vinden. Dat ze er zelf zijn geweest en met eigen ogen hebben aanschouwd hoe triest het allemaal is. Dat zij tijdens het o-wat-zijn-ze-daar-zieligreisje, zelf niks te kort kwamen, vertellen ze er zekerheidshalve niet bij.

Frank zei nog wel even tijdens zijn 700ste tv-optreden dat hij daar niet van de pindakaassmurrie durfde te proeven maar hier wel. Hoezo hier wel? Elk zakje is er een Frank. Elk zakje dat jij hier opent, gaat minder naar degenen die het wel hard nodig hebben en daar hoor jij, wanneer ik je vanuit diverse opnamehoeken heb geobserveerd, zeker niet bij. Daarnaast; wat let je om bij een willekeurige Jumbo een lik uit een pindakaaspot te nemen. Zelfde smaak minder resultaat.

Of je nu voor- of tegenstander bent van deze actie, het maakt mij niks uit. Doe of doe niet wat je niet of wel laten kunt. Voorstanders zeggen tegen tegenstanders; ‘wanneer er 10 cent van elke gedoneerde euro op de goede plaats komt ben ik al tevreden’. HO WACHT STOP! Dus dat er 90% van jouw gedoneerde geld aan de strijkstok blijft hangen vind je prima?
Voor de goede orde. Wanneer jij vanmiddag naar de Jumbo gaat, om daar maar even bij te blijven, vind je het dan ook prima dat wanneer je afrekent 90% van je boodschappen aan de voedselbank wordt gedoneerd? Ik denk het niet. Terwijl juist zij het minstens zo hard nodig hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s