Menstruatieverlof?! Gelijke rechten, gelijke plichten!

Serieus? Verlof omdat je ongesteld bent? Waarom vraag ik me af! Maar misschien moet ik mijn mond gewoon houden, meer dan een beetje buikpijn had ik nooit. In de tijd dat ik een spiraaltje had en drie van de vier weken ongesteld was, zou het meer dan vreemd zijn geweest als ik drie weken thuis was gebleven.

Echter, er schijnen vrouwen te zijn die serieus ziek zijn. Vervelend, lastig, maar thuis blijven? Waarom? Laat je je kinderen dan ook gewoon drie dagen aan hun lot over? Want ja, papa mag natuurlijk geen vrij nemen om voor je koters te zorgen. Of geldt het alleen voor de carrière tijgers onder ons? Ook prima, echter onder één voorwaarde. Al jaren strijden ‘we’, lees jullie, voor gelijke rechten. Dus ook gelijke plichten. Jij drie dagen vrij omdat je ongesteld bent? Jij drie dagen doorwerken op de tijden dat de mannen vrij zijn! Dus ’s avonds, ’s nachts of in het weekend. Gewoon niet zeiken en je verloren tijd inhalen! Gelijke rechten willen is gelijke plichten krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s