Botox bij kinderen

Blaricum – Sinds twee weken zijn botoxbehandelingen mogelijk bij kinderen vanaf een jaar of tien. Huh wat? Jawel, een privékliniek uit Blaricum biedt botoxbehandelingen voor kinderen aan. Volgens de privékliniek komt er steeds meer vraag naar botoxbehandelingen voor pubers. Bij een botoxbehandeling worden eiwitten in de spieren geïnjecteerd. Deze eiwitten zorgen ervoor dat de communicatie tussen spier en zenuw wordt stilgelegd. Door lachen, praten en fronsen neemt de spieractiviteit toe en daardoor ontstaan er rimpels op het voorhoofd, rond de ogen en bij de mondhoeken. Door een botoxbehandeling worden deze rimpels vlakker. De botoxbehandeling voor kinderen is vooral bedoeld voor pubers die (later) iets met hun uiterlijk willen doen.

‘Je ziet bij beginnende pubers vaak al waar ze later rimpels gaan krijgen. Wij kunnen deze rimpels voorkomen, door vooraf eiwitten in de gezichtsspieren te spuiten,’ aldus de kliniek. ‘Het gezicht ziet er op latere leeftijd ook veel natuurlijker uit als er vroeg met Botox begonnen wordt. De behandeling is niet goedkoop, maar volgens de kliniek zijn er genoeg ouders die een kleine duizend euro per jaar over hebben voor de toekomst van hun kind. De behandeling is overigens alleen mogelijk met toestemming van een voogd of ouder. In Blaricum kunt zult u van heden dus strakgetrokken op porselein lijkende kindersmoeltjes tegenkomen. Over de kans dat de mimiek van zo’n kind verdwijnt na voldoende botoxbehandelingen, hebben wij de arts van de kliniek niet gehoord.

De privékliniek wenste niet met hun praktijknaam te worden genoemd in dit artikel uit angst voor boze reacties van mensen. Volgens de kliniek weten de mensen die hier in geïnteresseerd zijn de kliniek wel te vinden. – redactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s