Kim Yong Un wil knokken!

Onze profeet Luiz du la Pelz schreef het hier al. Het gaat aan in Noord-Korea nu Trump opnieuw als een dolle stier,  zonder de hinder van enige kennis, zijn licht laat schijnen over allerlei ingewikkelde internationale kwesties. Schieten vanuit de heup, zonder daarover al te lang nadenken, kan eigenlijk nooit kwaad aldus deze President die zijn eigen onberekenbaarheid als een pluspunt ziet. Nog even wat leuke weetjes over die hele kwestie op jullie favoriete website. Lees bv. ook het stukje de Vergeten Oorlog eens over het waarom. Een knotsgekke dictator is meestal niet zomaar boos op heel de wereld.

Formeel is de Koreaanse oorlog sinds 1950 nog steeds niet over. Er was lang een niet aanvalsverdrag maar dat hebben de Noord-Koreanen in 2013 opgezegd. Eigenlijk zijn Noord en Zuid-Korea dus nog steeds in staat van oorlog. De Chinezen die toen nog gretig de kant van de Russen kozen hebben nu andere belangen. Het Noord-Koreaanse leger heeft meer dan een miljoen soldaten en staat daarmee in de top 10 van sterkste legers ter wereld. Volgens kenners kunnen ze echter een oorlog tegen Zuid-Korea niet winnen. Die beschikken over veel moderner wapentuig en de onvoorwaardelijke steun van Amerika. Vooral het gebrek aan voedsel en brandstof zal uiteindelijk in een lange oorlog de doorslag geven. Maar vooral door de inzet van de beschikbare chemische wapens kan het wel opnieuw een enorme slachtpartij worden. Maar gelukkig zit er in Rusland wel een heel stabiel iemand aan de knoppen die zich heus niet als een dolle beer in de strijd zal werpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s