Vier Pasen alsof het je laatste Pasen ooit is

easter-735942__480Eet ei. Nu het nog kan. Eet chocola. Nu het nog mag. Zet een paastak in de hoek van de kamer. Nu het nog kan. Ga naar IKEA. Nu het nog mag. Zoek eieren. Nu het nog kan. Vier Pasen alsof het je laatste Pasen ooit is. Kijk naar de man aan het kruis. Die hangt er niet voor niks. Niet dat hij nog terugkeert in deze bende, maar kijk naar hem en bedenk dat we hem danig in de steek laten. We hoeven niet in hem te geloven, maar hem verloochenen aan de duivel is een optie waar we spijt van gaan krijgen. Zijn spijkers verliezen wij op laag water en vinden die nooit meer terug. Zelfs niet als we jaren zoeken. We zijn te laat. Het christendom sterft uit. Niet dat dat erg is. Het geloof kan maar beter helemaal uitsterven. Onkruid. Maar als alleen het christendom uitsterft, is er best wel een klein probleem in de wereld. Een ander geloof staat namelijk te popelen om ons in en van het kruis te trappen. Dat geloof sterft allerminst uit. Dat onkruid groeit per minuut. Daarom. Vier Pasen alsof je christen ben. Juist nu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s