Turkije nu een dictatuur!

Het is een zwarte dag voor de democratie in Turkije en daar verandert geen toeterende toeterturk hier in Nederland iets aan. Nadat Mustafa Kemal Atatürk in 1924 het kalifaat afschafte zet Recep Tayyip Erdoğan de weg terug naar de achterlijke middeleeuwen weer in. Volgens de megalomane dictator, die graag mensen nazi en fascist noemt, wordt het land nu veiliger. Een bloederige staatsgreep zoals vorig jaar zal nu niet meer gebeuren. Hij gaat onmiddellijk de doodstraf invoeren desnoods met nog een sterk door de overheid gestuurd referendum. Je tegenstander constant voor terrorist uitmaken zal ook dan de doorslag wel geven. En anders zal ook dan de Turkse kiesraad wel besluiten om tijdens de wedstrijd de spelregels te veranderen door stembiljetten zonder officieel stempel toch mee te tellen. De voornaamste veranderingen na het referendum zijn:

Meer macht (eigenlijke alle) naar…. Erdoğan

Alle rechters worden gekozen door… Erdoğan

Het parlement verliest alle bevoegdheden, die gaan naar… Erdoğan

Erdoğan lijkt er alles aan te doen om in de EU tot het inzicht te komen dat Turkije in deze staat absoluut geen toetreding wil. En niet één van die ja-stemmers denkt eens bij zichzelf: Goh, wat toevallig dat onze grote leider het hele stelsel om wil gooien omdat hij anders niet aan de macht kan blijven. En ook niemand denkt dat het niet echt handig is om als Turkse leider je grootste handelspartners voor Nazi en Fascist uit te maken. Of dat zoiets eigenlijk gewoon best onfatsoenlijk is. Maar al met al zal de “gewone” Turk wel weer het bokje zijn, zo gaat het immers altijd. Maak je snor maar nat!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s