NPO zendt deug-tv uit

anarchy-1543808__340Prachtig staaltje deugtelevisie gisteravond op de Nederlandse Plebs Omroep 1. De Reünie. Aardig programma waar de presentator altijd van onze belastingcenten de halve wereld doorkruist op zoek naar verhalen van mensen die ooit bij elkaar in de klas hebben gezeten. Nu zat de studio vol met oude krakers van de Piersonrellen in 1981. Volwassen mensen die nog steeds teren op het feit dat ze bijna 40 jaar geleden de bouw van een parkeergarage in Nijmegen hebben tegengehouden. Voor een betere wereld. Ronald Reagan en de Paus moesten trouwens ook bijna wijken voor die betere wereld. Anwar Sadat sowieso. Maar dat geheel terzijde.

Krakers maken zich druk om het welzijn van anderen, maar stiekem het meest om hun eigen hachje. Andermans eigendommen kraken zodat ze zelf een dak boven hun hoofd hebben. We moeten het met elkaar doen, maar de rijken moeten ons welzijn betalen. Zulke mensen zaten dus in de Hilversumse tv-studio. Die rellen in 1981 liepen aardig uit de hand. Veel traangasmisbruik en zo. En de tanks (die hadden we tenminste nog) reden door de straten om het werkschuw tuig uit gebouwen te verjagen die plaats moesten maken voor een parkeergarage. Een parkeergarage waar hardwerkende Nederlanders hun auto kwijt konden of mensen die hun voertuig wilden parkeren om in de stad hun eigen zuurverdiende geld te verbrassen. Patrick Lodiers liep kronkelend van geluk door de studio. Hij mocht weer een reisje aftikken naar Colombia. Daar zat ene Shaffy in het woud psychoactieve planten te roken en lekker high voorouders aan te roepen met de plaatselijke medicijnman. Ontwikkelingssamenwerking heet dat. Gesubsidieerd elkaar leren om in harmonie te leven door middel van het kauwen van blaadjes. Hifakkinglarisch. Shaffy gaat vast niet met een zelfgemaakt bootje van kwarkkuipjes naar Colombia. Nee, meneer vliegt 33 keer per jaar op en neer naar Zuid-Amerika onder de dekmantel om de wereld te redden. Steek dat creëren van harmonieuze relaties met alle wezens maar in jullie linkse krakershol. Mevrouw heeft op het einde nog een prachtige boodschap voor de werkende mens. Trump wil een muur, Europa wil een muur, maar we moeten het met z’n allen doen. Goed beargumenteerd. Dus, bent u homo en staat u tegenover een groep jongelui met een betonschaar en die eigenlijk een beetje consequent schijt hebben aan het samenleven in harmonie. Niks aan de hand. Gewoon roepen dat we het met z’n allen moeten doen. De wereld is van iedereen, geef mij een knuffel in plaats van een betonschaar of vrachtauto voor mijn gebit. Samenleven is nog nooit zo’n feest geweest. Alleen je auto parkeren in dit land, ho maar.

Hier Kijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s