Helemaal niets in …….

old-trafford-1959155__480De wedstrijd was nog niet afgelopen of de eerste cynische cartoons verschenen op Facebook, Twitter en Instagram. Verdiend verloren. Ze hadden daar niks te zoeken. Arrogante Amsterdammers. Broekies. Weer zoveel jaar wachten. O wat een humor. Lachen, gieren en brullen. In Nederland zijn we goed in het elkaar misgunnen. Ze speelden zonder rouwbanden, respectloos. Misschien mocht het niet van UEFA en hadden ze daar mee te dealen. Vooringenomen conclusies worden snel op het web gesmeten en gedeeld.

Een voetballiefhebber ben ik in de loop der jaren steeds meer geworden. Wie er wint zal ongetwijfeld de bal de meeste keren tegen de touwen hebben geschoten. Of dat altijd eerlijk en terecht is, geen idee. Maar zoals onze grootmeester altijd zei; wanneer je niet scoort, zul je nooit winnen.
De wedstrijd kende alleen maar verliezers. Manchester won, volkomen terecht, maar oprecht blij konden en wilden ze niet zijn. Ingetogen vreugde zag ik.
Logisch. Ze hebben dan wel de Europa League gewonnen maar de grootste verliezers deze dagen blijven de inwoners van Manchester.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s