Waarom haat Feyenoord Ajax?

Bij iedere ontmoeting tussen de 2 clubs Ajax en Feyenoord zie je de haat opnieuw oplaaien en als bv. Ajax een finale in de Europa League moet spelen lijken alle Feyenoorders te hopen dat Ajax verliest. Want nog liever slecht nieuws voor het Nederlands voetbal in het algemeen dan dat die tering neuzen een succesje boeken. Met het schuim op de bek als Ajacieden zichzelf Godenzonen noemen maar zelf wel altijd pochen over het mooiste stadion van de wereld. Dat dan toch vervangen moet worden omdat Feyenoord anders niet mee kan in de vaart der volkeren of zoiets. De haat is natuurlijk te verklaren door de eeuwige strijd tussen Amsterdam en Rotterdam en ook omdat de Amsterdammers al wat langer bestaan. Ze behoorden al tot de gevestigde orde toen ook Feyenoord succesvol werd.

De haat tegen Ajax zie je ook wel bij andere clubs maar vooral bij Feyenoord is die allesverzengend. Denk weleens bij mezelf dat in Rotterdam een verlies van Ajax belangrijker wordt gevonden dan de winst voor Feyenoord bij een normale competitieronde. De rivaliteit is er sinds in 1921 Feyenoord, toen nog geschreven als Feijenoord, promoveerde naar de eerste klasse West.
Op de “neutrale” zender Radio Rijnmond heeft men het consequent over 020 omdat ze de naam van onze hoofdstad niet willen gebruiken. Volgens Feyenoorders hebben Ajacieden net zo’n hekel aan hun als andersom maar we weten allemaal dat Amsterdammers iedereen buiten de hoofdstad als boeren zien en dus onbelangrijk. Die arrogantie van Ajax is dus ook best een dingetje.
En jezelf als Superjoden profileren maar op tilt slaan als anderen je joden gaan noemen is ook weer zoiets. Maar als we gewoon even eerlijk zijn met zijn allen hier komt er ook best een beetje jaloezie bij kijken. Want het is de meest succesvolle voetbalclub van Nederland en dan kan je als boze Rotterdammert wel op je achterste poten in het havenslib gaan staan. Dat verandert er geen bal aan!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s