Verslaafd

De broer van Arie, Klaas is verslaafd. Is verslaafd niet was verslaafd, verslaafd ben je immers voor je leven. Levenslang heb je, op wat voor manier je het ook bekijkt.
Klaas zat zo in de put dat hij een plastic zak over zijn hoofd trok nadat hij zich had klem gezopen. Dat dit mislukt is, is op zich niet vreemd. Wanneer je je hebt klem gezopen lukt namelijk niks meer, laat staan een zak over je hoofd trekken en dicht tapen. Dat is al lastig wanneer je nuchter bent. Laats taan wanneer je straal bezopen bent. Ik bedoel maar.
Gelukkig is daar broer Arie en de familie. Ze sturen Klaas naar Zuid Afrika om af te kicken. Niet naar de Brijder, de Jellinek of wat voor kliniek ook die voor andere verslaafde medemensen gebruikelijk is maar naar het prachtige Zuid Afrika. En daar geschiedt het wonder, Klaas kickt af. Klaas valt terug, iedereen die daar geweest is valt terug. Of kan ik beter zeggen iedereen valt vroeger of later wel een keer terug. Ondanks alle goede voornemens.
Het ik kom hier nooit meer terug, ik drink nooit meer een druppel, voor mij geen coke meer, ik stop definitief. Mooie woorden, werken niet.
Prachtig dat Klaas naar Zuid Afrika kon. Fijn dat hij daar een boek over heeft geschreven. Alleen de verslaafden de mensen die hij zou moeten willen hebben zullen geen cent voor dat boek over hebben. De centen die zijn hebben gaan immers naar nieuwe drank, een snuif, joint, wat ghb, pillen, iets wat ze compleet van de wereld helpt.
Verslaafden help je niet met een boek, verslaafden help je door er voor te zijn. No matter what. En zolang die knop niet om gaat gebeurt er helemaal niks.

een reactie

  1. […] Tags: drugsgebruik, hardlopen, klaas boomsma, Verslaafd ← Verslaafd […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s