#01 IWIH rent zich dood

Met paardenstront dus!

Kudt, kudt, kudt! IWIH is vergeten de wekker te zetten en heeft zich op de eerste ochtend van zijn training voor een halve marathon al ernstig verslapen. Voor wie het gemist mocht hebben, IWIH gaat in 4 maanden tijd proberen om vanuit het niets een halve marathon te lopen. Dit alles na het lezen van een boekje van Klaas Boomsma. En IWIH gaat hier zijn voortgang met jullie delen, om te toetsen of het mogelijk is. Goed, het om 6 uur opstaan is dus al op de eerste dag mislukt. Gisteravond heeft IWIH toch nog 3 Duvels op en dat vormt ook niet echt de basis voor een frisse start. Maar zolang hij niet begonnen is, kan hij nog niet opgeven en dus trekt hij zijn hardloopkleding aan en loopt de trap af. Eenmaal in de keuken gekomen, gooit hij wat yoghurt in een schaal (tering wat is dat zuur!), vult een glas met isostar (ook ranzig) en trekt een zuur gezicht. (Zie Overwin, IWIH schrijft ook zure stukjes.) Telefoon van de oplader rukken, Runkeeper aanzetten en hup naar buiten richting het fietspad waar het moet gebeuren.

Eenmaal daar aangekomen, bleek IWIHs vrees terecht. Het barst rond deze tijd van de fietsers en honden uitlaters. Volgens de Runkeeper app moet IWIH een hele kilometer joggen in een tempo van 9:20 min/km. Na 3 minuten hoort IWIH van de app dat hij op een tempo 8:04 min/km zit en dus nog te hard gaat. Nog maar iets langzamer proberen te lopen dus. Na 4:14 minuten waarschuwen IWIHs ogen voor een enorme hoop paardenstront en na 6 minuten blijkt dat IWIH al wel iets beter loopt, namelijk 8:21 min/km. Maar die 9:20 min/km is dus echt voor een invalide schildpad op zijn rug nog niet haalbaar. Nou ja, zoals te verwachten was IWIH na 8:27 min/km klaar met zijn eerste training. Dat viel dus best nog wel mee, moet hij eerlijk toegeven. Naast een beetje conditie opbouwen, gaat IWIH ook proberen om 10 kilogrammen van zijn vet terug te geven aan de atmosfeer. Zolang dit niet te beschamend is, zal hij ook deze voortgang met jullie delen. We zitten vandaag bij de start dus op: NOG 10.0 KG TE GAAN. O ja, nog 1 tip van IWIH: keer halverwege je afstand om. Bij 1 kilometer is het nog wel te overzien om terug te lopen naar huis, maar bij een halve marathon wordt het best een eindje wandelen.

Tips van lezers zijn natuurlijk van harte welkom. IWIH is een n00b op het gebied van hardlopen.

6 reacties

 1. Hardlopers zijn doodlopers. Daarom ga ik ook altijd op de fiets naar de kroeg.
  Niet dat ik ooit nog naar de kroeg ga, maar dat terzijde ……….

  1. Na de laatste keer heel hard vallen, fietsend vanuit de kroeg, gaat deze meneer alleen nog lopend naar de kroeg. Ik voel nog steeds mijn ribben als ik er aan terug denk.

   1. Reinaert · ·

    Met een dronken kop fietsen is dan ook een kunst. Die ik overigens heel goed beheers, dat dan weer wel, met dien verstande dat ik al jaren niet meer in de kroeg kom :-)

 2. @reinaert Ik kom met mijn fiets bijna nergens meer de kroeg in. Dat speelt ook mee.

 3. […] Zoals gisteren beloofd, is IWIH vandaag weer gaan ‘hardlopen’. Heel veel zin was er niet, mede dankzij de […]

 4. […] Pechtold. Over heel de familie Pechtold. Over nonnen. Over een rennende IWIH. Hij heeft gewoon een heel jaar gerend in plaats van geschreven. Over dalende misdaadcijfers en columns over een rennende IWIH. Of […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s