#02 IWIH rent zich dood

Right. Zoals gisteren beloofd, is IWIH vandaag weer gaan ‘hardlopen’. Heel veel zin was er niet, mede dankzij de donkere wolken in de lucht zijn hoofd, maar het is niet meer vrijblijvend voor IWIH. Vanmorgen heeft IWIH met de psieg eerst besloten om te stoppen met pillen. In plaats van allerlei chemische rotzooi gaat IWIH proberen met hardlopen de chaos in zijn hoofd te bestrijden. Inmiddels heeft IWIH ook Bram Bakkers boek Runningtherapie aangeschaft. Naast tijd voor hardlopen, moet IWIH dus ook nog tijd voor lezen zien te vinden.

Enfin, vandaag stond er weer 1.0 kilometer joggen op de Runkeeper app aangekondigd, als training voor uiteindelijk een halve marathon over 4 maanden. Gisteren ging het vrij simpel, alleen het tempo lag toen nog veel te hoog. Na de rest van de zure yoghurt en de eerste halve halve liter van een beker Isostar naar binnen te hebben gegoten, heeft IWIH zich in zijn hardloopkleding gewurmd. Eenmaal op het fietspad in zijn buurt heeft IWIH het begintempo nog lager ingezet dan gisteren. Na 3 minuten liet de Runkeeper app weten, dat IWIH een tempo aanhield van 8:53 min/km. Het streeftempo is 9:20 min/km, dus nog te snel, maar al wel veel beter dan gisteren. IWIH heeft besloten om het tempo op dat moment door te zetten. Halverwege het joggen was het nog heel even ‘chicken run’ met een fietser, maar met oordoppen in kun je net doen of je de fietser niet hoort bellen en de fietser verkoos uiteindelijk het gras boven een botsing. Na 1.0 kilometer bleek IWIH op 8:54 min/km te zitten en mag hij dus concluderen dat hij vrij constant gelopen heeft.

Half voldaan, omdat je na 1,0 kilometer joggen pas een beetje op gang komt, draait IWIH zich om en wandelt rustig naar huis. Eenmaal thuis gekomen gooit hij de tweede halve halve liter Isostar naar binnen en begint aan dit stukje. Morgen heeft IWIH een drukke dag op het werk, maar als het lukt gaat hij wederom een kilometer lang in de weg lopen op het fietspad.

een reactie

  1. […] IWIH besloten het hardlopen naar de middag te verplaatsen. Eerst yoghurt, Isostar en bladiebla, het welbekende riedeltje. Vandaag en de rest van de week, staat er 1.0 kilometer joggen op het programma. IWIH zet weer zo […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s