Iedereen een kerncentrale in huis

Maar dan dus een stuk kleinerAls het aan linksgekkies ligt, staat Nederland binnenkort vol met windmolens. En windmolens willen we niet, want die zijn hoog, niet mooi en de wieken draaien, wat geluidsoverlast geeft. Daarnaast zijn windmolens duur, kosten veel en vergen onderhoud. Gelukkig bestaan er hele hordes mensen, die geloven in kernenergie. Kernenergie is milieuvriendelijk, ongevaarlijk, goedkoop en geeft geen geluidsoverlast. En met dat kernafval valt het allemaal wel mee, we kunnen nog heel wat opslaan in Afrika, voordat het vol ligt. Met name PVV-ers zijn er van overtuigd, dat kernenergie een goede oplossing is voor het opraken van onze fossiele brandstoffen. En Geert hep altijd gelijk, dus dan zal dan wel kloppen!

Speciaal voor alle voorstanders van deze fantastische vorm energie, hebben wij bij ‘Ik was in Haren’ iets geniaals bedacht. Iedereen krijgt zijn eigen kerncentrale in huis. Een kleine versie van wat we nu kennen als grote kernreactoren. Op deze manier kan ieder huishouden zichzelf van voldoende stroom voorzien. Het enige wat je nodig hebt, is af en toe een klein blokje verrijkt uranium. Zo’n kleine kernreactor voor in huis, zou er dan uit kunnen zien als een magentron van beton met een klein deurtje, waar je je blokje uranium in gooit. Voor de rest heb je er dus helemaal geen omkijken meer naar als consument. We kunnen stoppen met het bouwen van zinloze windmolens, we hebben geen zonnepanelen meer nodig en we zijn niet meer afhankelijk van energieleveranciers. Dit lijkt ons voor iedereen een win-win-situatie. We zijn momenteel met een aantal scheikundigen in overleg of dit plan van ons ook haalbaar is. De scheikundigen reageren tot nu toe stuk voor stuk allemaal erg positief op ons plan. En er is ook een psychische factor: we krijgen er een stukje vrijheid voor terug. Geen jaarcontracten met leveranciers of wie dan ook. Bovendien, zet zo’n kernmagnetron in je woonkamer en je hebt gelijk een soort van gezellige schouw met een sfeervolle warme gloed.

Advertentie

een reactie

  1. Grappig, ik heb over dit idee zo’n 25 – 30 jaar geleden als eens een stuk gelezen in de krant [meen de Volkskrant] met een idee om radioactief materiaal in glas gegoten op die manier in te zetten. Heb sindsdien heel vaak via Internet geprobeerd het artikel terug te vinden maar dat is me helaas nooit gelukt. Het kan zijn dat het idee destijds een uitwerking was van een thorium reactor. Nog een interessante startbron voor dit onderwerp; http://www.lowtechmagazine.be/2007/12/een-kerncentral.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s