Goeree-Overflakkee gaat helemaal snoller op Mr Polska

devil-1970772__480Goeree-Overflakkee. Het zuidelijkste eiland van Zuid-Holland, het voorportaal van Zeeland. Zo’n 95 procent van Nederland denkt dat Goeree en Overflakkee bij Zeeland horen, maar dat is helaas niet het geval. Heel Zuid-Holland hoopt dat die dag ooit nog komt, maar jammer genoeg zijn er nog geen politieke bewegingen die dat plan in gang zetten. Zodra je bij het heidense Hellevoetsluis (Voorne Putten) de brug over rijdt, kom je een eiland verder in een soort Sodom en Gomorra terecht. Idyllische plaatsjes als Stellendam, Dirksland, Middelharnis, Oude-Tonge, Nieuwe-Tonge en Ouddorp. Daar waar de bijbel nog gelezen wordt. Daar waar je als jonge homo nog in de kast zit totdat je ouders dood zijn of je naar een ander gebied verhuisd bent. Dat stukje Nederland heeft zich van zijn beste kant laten zien.

Woensdag 19 juli zou rapper Jebroer optreden in disco De Kreek te Ouddorp. Fantastisch nieuws natuurlijk. Volle tent, prima omzet, groot feest, iedereen blij. Nou ja, iedereen? De SGP niet. De dorpsraad niet. De kerkbesturen niet, de school niet. Eigenlijk iedereen niet, behalve de jeugd en de eigenaar van de disco. De eigenaar is ‘dringend verzocht’ om Jebroer af te zeggen. Hetgeen gebeurd is. Niemand wordt fijn wakker met een afgehakte paardenkop in zijn bed.

Wat is nou het probleem. Jebroer heeft een liedje en dat liedje vindt de SGP niet zo leuk. Dus moeten ze op een partijbijeenkomst dat liedje stiekem geluisterd hebben, anders weten ze niet dat het liedje stom is. Jebroer zingt dat hij een kind van de duivel is. Ik ben een kind van de duivel. Mama jij hoeft niet te huilen. Feesten alsof elke dag hier mijn laatste is. Hoop dat je deze draait op mijn begrafenis. Enorm godslasterlijk natuurlijk. Laten we voorop stellen dat de duivel een sprookjesfiguur is. Je zou bijvoorbeeld ook kunnen rappen Mama, ik ben een neef van Roodkapje of Papa, ik ben een broer van je zus. Het slaat allemaal nergens op. Maar volgens de SGP slaat dit nummer wel ergens op en daarom mag Jebroer niet in De Kreek optreden. Voor degenen die De Kreek niet kennen. Jongeren komen van heinde en verre om zich compleet urbi en orbi te zuipen. Oude tongen gaan in nieuwe tongen. Compleet Gore Overgeefflakkee gaan ze. En dit alles vergezeld met duistere dansmuziek van duivelse popsterren. Elk weekend gaan ze van God los. De volgende ochtend zit het kroost met een kater in de kerk. Schijn. Heilig.

Weet je wie Jebroer vervangt? Mr Polska. Dat is de populairste artiest van de SGP. Mr Polska mag bij elk feestje van de SGP optreden. De P staat voor Polska, mag niemand weten. Lekkere teksten heeft die Poolse rapper trouwens. Kunnen zo in de Bijbel.

Ik heb stiekem iets gedaan dus ik kan niet stil staan – Ja daar houden ze van bij de SGP. Stiekeme dingen.

Meisje gooi je tiets – Vandaar dat er weinig vrouwen in de partij zitten. Als ze de vergaderzaal inkomen horen ze constant: Tieten zien! Blouse uit!! Gooi je tieten op mij!! Houdt de SGP van. Smeerlapperij.

Vlekken op mijn discobar – Tuurlijk kom ik goor. Dit soort teksten vinden ze geweldig bij de SGP. Heb je het tapijt wel eens gezien van de vergaderruimte? Heel Middelharnis is er over flakkee op gegaan.

Biologische hoer – Komkommers worden het meeste verkocht in de supermarkten aldaar. Zijn niet aan te slepen. Evenals winterpenen.

Loop je mee naar de wc? Want wij zijn niet in de kerk. Oh my God – Het woord God komt erin voor, dus goed gekeurd.

Sta hier met een meisje. Vraag haar is je T-shirt waterdicht – SGP vindt natte T-shirts geweldig. De vrouwen in de partij moeten op het wekelijkse uitje in een wit T-shirt proberen over water te lopen. Dat lukt natuurlijk zelden. Hilarische bijeenkomsten zijn dat.

Nee, het wordt woensdag een groot feest in Ouddorp. De jeugd is de SGP dankbaar.

PS 26 juli komt Dave Roelvink. Wij hopen voor De Kreek dat de SGP niet stiekem al dat nieuws heeft gevolgd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s