HoofddoekMUTS!

the-ball-488701__480Ik geef het toe, ik had nog nooit van Nouri gehoord. Gebrek aan interesse in het voetbal. Nee dat is niet helemaal waar want ik ken wel het aanstormend talent Pelle Clement, die inmiddels Ajax heeft verlaten. Dit komt waarschijnlijk omdat hij ooit voetbalde bij de Koninklijke, de oudste voetbalvereniging van ons land waar ook mijn kinderen het spelletje leerden. Maar dit terzijde.  Zouden alle ‘Nederlanders” ook massaal de straat op gegaan zijn als Nouri ‘slechts’ zijn knie op zodanige wijze had geblesseerd dat hij nooit meer zou kunnen voetballen? Ik vermoed van niet.

Waarom dan nu wel? Ik vraag het me al dagen af en ik kan er geen antwoord op vinden.

Dat zou een mooie zin zijn geweest ware het niet dat een of andere hoofddoekmuts van het AD zich gister publiekelijk afvroeg waarom haar het ongeluk met de MH 17 niks deed en doet.

Laten we in deze duidelijk zijn. Het incident, in zoverre je hetgeen met Appie gebeurde zo mag noemen, doet me wel degelijk wat, ja het is erg. Die jongen heeft geen toekomst meer, vreemd woord in deze context want was de Toekomst niet het complex waar hij zijn jeugd doorbracht?

Echter met hem zijn er dagelijks tientallen, zo niet honderden mensen die geen toekomst meer hebben, door een hartaanval, een hersenbloeding, een ongeluk, een ziekte.
Allemaal vaders, moeder, zoons, dochters, opa’s en oma’s, vrienden, vriendinnen, vage kennissen. De een nog talentvoller dan de ander. Iedereen kent wel iemand die nooit meer een toekomst zal hebben. Alleen daar horen we nooit iemand over.

Nouri is geen Cruijff en nee dat zal hij ook niet worden. Hoe sneu ook. Het enige dat ik kan zeggen tegen hem de vele anderen en juist ook tegen alle nabestaanden van de slachtoffers van MH17 die ook geen toekomst meer hebben is
Stay strong, no matter what!

Bovenal trek je niks aan van die suffe hoofddoekmuts van het AD want ze heeft geen idee waar ze het over heeft. Maar ik vrees dat geen psychiater zich in haar vreemde gedachtenkronkels wil verdiepen. Misschien is dat maar beter ook, laat haar kronkels maar verstopt blijven onder die hoofddoek MUTS!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s