Nederland KAMPIOEN voetbal

football-1406106__480Gefeliciteerd dames met de Europese titel. Jullie zijn een reclame voor het voetbal, maar toen Denemarken op 1-0 voorsprong kwam, renden wij als gekken over de redactie. Wij waren voor Denemarken. We komen er eerlijk voor uit. Je moet er niet aan denken dat Nederland had gewonnen. De dames zouden komende week in allerlei talkshows zitten, bedrijven zouden de voetbalsters veel geld betalen voor reclames. Ze zouden elke avond op de buis komen om tandpasta en sportdrankjes aan te prijzen. De dames kwamen met paginagrote interviews in de Linda en Viva. Hun marktwaarde zou omhoog schieten. Voor Sherida Spitse zou een kleine 23 miljoen euro gedokt moeten worden. Het jaarsalaris van Vivianne Miedema zou naar 1.700.000 miljoen euro gaan. Honderdduizenden successupporters hadden als dronken droppies het team gehuldigd in Utrecht. De euforie nam absurde vormen aan.

De verwachtingen voor het WK 2019 zijn direct hoog. Ze moeten winnen anders is het toernooi mislukt. Zes miljoen mensen zitten in dat jaar voor de buis met een bos wortels op het hoofd. Jack van Gelder en Tom Egbers staan te gluren in de hotellobby en allerlei nutteloze weetjes in de microfoon te verkondigen. De enkel van Lieke Martens is verzwikt en dat soort zaken. De Albert Heijn komt vol met slingers te liggen en de straten worden versierd. Ook de huizen van mensen die niks met voetbal hebben. Vrouwenvoetbal wordt een verdienmodel. De consument vertoont lemmingengedrag. Mannen gaan zich steeds meer met vrouwenvoetbal bemoeien. Commercie en zakenmannen gaan alle charme die vrouwenvoetbal rijk is de komende jaren kapot maken. Als Nederland zou winnen dan. En dat is gebeurd. Helaas. Mooier dan dit toernooi wordt het nooit meer. Daarom een boodschap aan alle mensen die een dikke vinger in de pap hebben in het vrouwenvoetbal; houd de sport zo. Steek er geen stuiver meer in. Zo is het leuk. Succes met de tip, maar wij vrezen met grote vrezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s