Heil Trump!

Nu zullen er vast wel weer mensen zijn die roepen: Ach jee, daar heb je die mafkezen van Ikwasinharen weer. Met hun goedkope poging de Speld na te doen maar niks is minder waar in dit geval. Heil Trump is gewoon geroepen bij een bijeenkomst van de Alt Right beweging in Amerika. Vorig jaar alweer maar het is weer relevant in verband met de verschrikkelijke gebeurtenissen in Charlottesville. Het is vooral het pertinent weigeren van Trump om duidelijk afstand te nemen van dit soort onfrisse types. Je moet hierbij wel bedenken dat je in Amerika gewoon openlijk een Nazi mag zijn. Iets met vrijheid van meningsuiting is dat geloof ik. In de beste film ooit gemaakt, the Blues Brothers, zie je ook een demonstratie waar de broers dan met hun auto op inrijden. Maar dat waren the good guys en dan mag het zeker wel roepen alle nazi’s extreem rechtsen nu in koor. Nee, dat was in een filmscript en dus niet echt in tegenstelling tot Charlottesville. Trump laat weten:

“In de zwaarst mogelijke bewoordingen veroordeel ik de haat en het geweld, dat van veel kanten komt, van veel kanten.”

Dat kan je voldoende vinden maar was het niet het uitgelezen moment voor de President om eens krachtig afstand te nemen van extreem rechts in zijn land? Extreem rechts dat hem maar blijft steunen en die zijn verklaring als steun voor zichzelf ziet. Tenzij je het eigenlijk wel met bepaalde aspecten van hen eens bent natuurlijk of het niet mag van Steve Bannon. Die gretigheid waarmee je dan wel graag journalisten, rechters of leden van je eigen partij aanvalt is er opeens even niet.

 

een reactie

  1. […] fascismealert hier, hier, hier en hier en over schedelmeters van FVD; hier, hier, hier  en over Heil Trump; hier en hier. Wij waarschuwden een tijdje geleden al voor het gevaar Trump. Maar of de UvA nou […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s