#12 IWIH rent zich bijna dood

waterloopGoed. Aangezien dat de laatste 4 posts van IWIH afkomstig zijn, lijkt het erop dat hij er helemaal alleen voor staat. Hij moet hardlopen, schrijven over hardlopen, de aanslagen in de wereld volgen, politiek correct commentaar geven op maatschappelijke kwesties, vriendelijke verhaaltjes verzinnen voor pasgeboren kinderen, daarnaast gewoon werken en ga zo maar door. Geeft verder allemaal niets hoor jongens, IWIH valt vanzelf een keer dood neer.

Enfin, het hardlopen… Afgelopen maandag moest IWIH 7.0 kilometer lopen in een tempo van 7.03 min/km. Huhwat? Ja, het tempo moet blijkbaar ineens ernstig omhoog van de Runkeeper-app. Maandagochtend was IWIH nog 1100 meters wezen zwemmen, maar daar hoor je Runkeeper niet over. Goed, IWIH start enigszins huiverig aan de 7.0 kilometer maandagavond en zet hoog in, want dat tempo lijkt heel hard snel kei en zo. Na 1.0 kilometer blijkt dat IWIH nog onder de 6.00 min/km zit en valt bijna dood neer. Wel wijst hij nog volkomen buiten adem een dronken Pool met 2 gasflessen in zijn busje de weg naar een concert in 010. Teleurgesteld en vol met spierpijn overal wandelt hij naar huis. Even een paar dagen rust houden dus. Woensdagochtend zwemt hij 1200 meter en vanmorgen heeft hij nog eens 1400 meter tussen de warme stromen incontinentie heen gezwommen. Als je er ook bij nadenkt wat er allemaal uit bejaarden vloeit, spring je van z’n leven niet meer in dat chloorwater.

Vanmiddag gaat IWIH een nieuwe poging wagen en neemt zich voor Runkeeper te laten lullen wat het tempo betreft. Hij start met 7:48 min/km en vindt zichzelf al een hele held als hij onder de 8:00 min/km komt. IWIH probeert het tempo vol te houden, maar komt erachter dat hij eigenlijk steeds iets sneller loopt. Na 3.5 kilometer zit IWIH op zo’n 7:30 min/km en begint het in zijn hoofd te knagen. Als hij door blijft lopen in dit tempo, komt hij misschien in de buurt van de 7:12 min/km oftewel als hij nog iets bijzet, haalt hij misschien de 7:03 min/km wel, of komt hij in ieder geval heel dicht in de buurt. En na 7.0 kilometer? Jawel, IWIH heeft de afstand gelopen in 49:28 seconden oftewel een tempo van 7:02 min/km. IWIH stikt nu van de spierpijn, maar glundert stiekem toch wel een beetje van binnen. Op naar de 10 kilometers!

echt waar!

een reactie

  1. ZijwasinHaren · · Beantwoorden

    Ik ben ontzettend trots op jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s