Welkom in mijn land

girl-883013__480Welkom in de wereld van Amir. Amir is vijf jaar oud. Hij is geboren in Rotterdam. Zijn moeder werkt niet. Zijn vader werkt wel. Amir weet niet wat voor werk zijn vader doet. Zaterdag is zijn vader van huis. Thuis spreekt Amir Turks. Thuis krijgt Amir te horen dat Erdogan een groot leider is. De moeder van Amir draagt een hoofddoek. Amir heeft een iq van 80. Amir heeft moeite met lezen. Amir vindt school niet leuk. Hij kijkt Turkse tv. Over 8 jaar is Amir 13 jaar oud. Amir zit op het vmbo. Basis. Amir weet nog steeds niet wat voor werk zijn vader doet. Zijn vader is nog steeds elke zaterdag van huis. Amir is voor Galatasaray. Hij is een echte Turk. Amir blijft de rest van zijn leven in Nederland.

Welkom in de wereld van Amirah. Amirah is vijf jaar oud. Zij is geboren in Syrië. Zij is vier jaar geleden gevlucht naar Nederland. Haar vader en moeder waren succesvol in Syrië. Haar ouders zagen al in 2013 de ellende aankomen. Thuis krijgt Amirah te horen dat Assad een kwaadaardig persoon is. De moeder van Amira draagt geen hoofddoek. Amirah zit in groep 4 van de basisschool. Amirah heeft een hoog iq. Woordjes leren gaat goed. Zij kijkt Nederlandse tv. Amirah heeft het naar haar zin op school. Vader probeert werk te vinden als loodgieter. Dat lukt hem. Amirah is trots op haar vader. Amirah heeft een tijdelijke verblijfsvergunning. Haar ouders hebben ook een tijdelijke verblijfsvergunning. Over 8 jaar is Amirah 13 jaar oud. Zij zit op de havo. Dan krijgt ze te horen dat haar verblijfsvergunning is verlopen. Ze moet terug naar Syrië.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s