Beste Jan Dijkgraaf

 

bread-and-butter-1331447__480Beste Jan, elke dag een briefje van jou. Het wordt een gewoonte of misschien zelfs een vorm van verslaving. In de ochtend Twitter openen en per omgaande kijken of het brief je van Jan er op staat. Zonder Jan geen goede morgen. Het briefje van Jan is koffietijd 2.0 of misschien wel WNL 3.0. Wie het weet mag het zeggen.

Ooit waren het gewoon de briefjes van Jan. Toen werden het de briefjes van Jan met veel, om niet te zeggen heel veel linken naar http://www.bol.com. En ja, wij van Ik Was In Haren begrijpen heel goed dat ook in Eesterga brood op de plank moet komen. Het liefst met beleg. Beetje kaas, beetje worst. Want met schrijven alleen schijnt dat niet te lukken en voor de workshops zullen waarschijnlijk geen wachtrijen staan. Daarnaast zien we je nooit ‘betaald’ aanschuiven bij DWDD, Pauw, Jinek of Humberto, dus ook dat zal de bankrekening niet vullen.

Maar om nu een doneeractie op te zetten gaat wel wat ver. Is ‘Doneer voor Jan’ een soort ‘glazenhuisactie’ van Post online? Houd Jan weg bij de voedselbank, als die er al is in Eesterga. Zelf vermoeden wij dat je vrienden in het dorp je wel zullen helpen aan het beleg op de boterham. Dat je een doneeractie voor wat kaas en worst nodig hebt, vinden wij een tikje betreurenswaardig overkomen. Maar ja, wie zijn wij om daar over te oordelen. Misschien moet je er eens een briefje over schrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s