Aan de Minister van Armoede!

Geachte minister,

india-2507482__480Het gaat goed in Nederland. Althans volgens het kabinet. Beter dan ooit zelfs. Wat klagen we nu? Pechtold krijgt zelfs cadeautjes in de vorm van een appartement. Hoe dat in vredesnaam mogelijk is vragen ondertussen alle gewone Nederlanders zich af. Pechtold die vrienden blijkt te hebben en daar cadeautjes van krijgt in de vorm van een appartement en dat ook nog als een privékwestie afdoet. Ja dan moet het wel heel erg goed gaan met ons. Jij een appartement, jij een appartement. Iedereen een appartement!

Cadeautjes overal, alleen jammer dat er toch weer een vergeten groep is. De kinderen met ouders die onder of op de armoedegrens leven. Ouders die wel roken (dom), drinken (ook dom), tattoos laten zetten (niet dom maar niet verstandig) maar geen geld hebben om voor hun kinderen een winterjas, schoenen of zelfs eten te kopen. Aan die ouders wordt gevraagd om mee te betalen aan en klassenuitje, kosten 25 euro. Ze krijgen een brief van school dat het leuk zou zijn als alle kinderen meegaan. Geen regel in de brief dat er wellicht ouders zullen zijn die dit niet kunnen betalen. Want buitenschoolse activiteiten zijn geheel vrijwillig dus dan gaan ze maar niet mee.

Helaas kunt u als school zelf niet beslissen waar de prioriteiten van deze ouders zouden moeten liggen. Dat deze ouders alles wat hen zelf maar enig plezier verschaft moeten laten gaan en hun hele bezit op de kinderen moeten inzetten. Alleen zo werkt het in de praktijk niet. Net als een Minister van Armoede niet werkt. Dat is waarschijnlijk dan ook de reden dat deze niet bestaat. Gewoon omdat de armoede te groot is en het kabinet zich liever richt op de armoede in Afrikaanse landen. Dan ben je de Minister van Ontwikkelingssamenwerking. Die is eigenlijk niet nodig want in ons land is nog zo veel te ontwikkelen. Misschien deze zomer een glazen huis op de Dam in AmsterDam voor alle normale Nederlandse kinderen die ons geld zo hard nodig hebben.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s