De Top 2000 van Togo

drum-953298__480Togo, prachtig land. Ze hebben daar ook de traditie om aan het einde van het jaar de 2000 beste nummers ooit te draaien. De Top 2000 van Togo vindt dit jaar voor de 10e keer plaats en trekt veel luisteraars. Het is traditie geworden. Veel mensen gaan door het glas kijken naar de DJ en als er een vrolijk nummer komt, gaan ze polonaise lopen door het café. Blijheid alom. Hier de top 10.

 1. N’Koko – Daka Daka
 2. Omar B – Nko Nki
 3. Vicky Billa – Sokode
 4. Jimmy Hope – Sowawawa (la la la)
 5. Afia Mala – Atakpame Ole
 6. King Mensah – Tjo Tjo Darame
 7. Fifi Rafiatou – Tchabamba
 8. Ninou Toki La – Agobaramba
 9. Toofan – Warakomba
 10. Tok’ko – N’bawakomba

Prachtige volksmuziek. Veel trommels. Iedereen blij. Bijna iedereen. Want er is er ook gezeik op deze lijst. Ophef op de T’witter van Togo. De wit/blanke gemeenschap in Togo (minderheid) vindt de lijst te zwart. S’ylfifi Simo’kons zit in elke talkshow uit te leggen wat zwarte privilege inhoudt. In Togo zijn zwarte mensen nu eenmaal racistisch. Neem nou die Top 2000. Daar staat  te veel zwarte trommelmuziek in. Togo heeft wat Duitse invloeden gehad en er wordt nog immer Frans gesproken. Waar zijn artiesten zoals Edith Piaf en Patrick Bruel? Of Udo Lindenberg en Heino? Wat is er trouwens mis met blanke gitaarmuziek? Witte rock wordt wereldwijd geluisterd, waarom staat Metallica niet in de Top 2000 van Togo? Vragen, vragen, vragen. Het is duidelijk dat Togo aan een grotere wij moet werken.

Advertentie

een reactie

 1. […] weinig negers in, komen er ineens negers in. Prachtig fenomeen. Want zo werkt dat in Togo ook. De Top 2000 A-Togo ligt ook elk jaar onder vuur omdat er te weinig blanken in staan. Maar dat geheel terzijde. De lijst […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s