Koninklijke HFC Legends tegen Mister Sjaak Swart

naamloosHet is een van de mooiste voetbaltradities van het land; de Nieuwjaarswedstrijd tussen de Koninklijke HFC en de ex-internationals van Oranje. Een beetje gluren naar een iets te dikke oud prof die de gemankeerde verdediger van HFC door de benen speelt. Een leuke pot, een leuke sfeer en een middag waar plezier gemaakt wordt. Uitslag onbelangrijk. Zou je denken. Helaas is dat dus niet waar. Dames en heren, de winnaar staat al sinds 2008 vast. HFC wint nooit meer. Op 1 januari 2008 verloren de oud profs met 6-1 van HFC. Dat was tegen het zere manke been van Sjaak Swart. Voortaan zou de wedstrijd alleen doorgang vinden als de verlepte oranje leeuwen zouden winnen.
Een herenakkoord werd gesloten, maar soms voetballen goed getrainde amateurs gewoon beter dan dikke oude mannen dus kwam het na 2008 wel eens voor dat de amateurs van HFC in de rust voor stonden. De voorzitter van HFC moest zijn jongens halverwege afremmen. Na rust boog Oranje de achterstand om zodat de heren De Boer ’s avonds met een goed gevoel het vliegtuig konden nemen naar een of ander zonnig oord.
Sindsdien gaat het bergafwaarts met de opstelling van de plaatselijke FC. Van ellende wist men in Heemsteede niet meer wie op te stellen. Het werden de reserves van het eerste elftal en later oud HFC-spelers die in het derde, vierde en of vijfde elftal speelden. De wedstrijd is dus een clash geworden tussen Oud & Manke Amateurs en Oud & Manke Profs.
Het gerucht gaat nu door Haarlem en omstreken dat HFC legende Paul Bouwman samen met oud-voorzitter Hugo Bettink in het veld komen voor HFC tijdens de editie van 2018. Samen met de dronken barman en de plaatselijke bloemist en de broertjes De Vlieger. Die worden dus helemaal scheel getikt door Aron Winter & Co. Het is dus allemaal all about the money. Met voetbal heeft het al jaren niks meer te maken, want de heer Swart wil met opgeheven geld, pardon hoofd, het veld verlaten. Voor de wedstrijd hoeven we niet meer te gaan. Voor de gezelligheid na afloop wel, de VIP-tent daargelaten. Het echte feest is in het clubhuis en daar zal nooit iets aan veranderen. Dus kom gerust naar HFC, maar bespaar je de prijs van het kaartje en komt voor het feest. Aanstaande zaterdag 8 januari is de 85ste editie van de Nieuwjaarswedstrijd.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s