Buurmans hond op je bord

Als je in Drenthe woont zou je dit best eens kunnen gebeuren of je hebt de hond van je buren al onwetend opgepeuzeld. Een Drents dierenasiel zit overvol met afgedankte katten, honden, konijnen, noem maar op. Er komen wekelijks dieren binnen, maar slechts een enkele kat vindt een nieuw baasje. Kortom op een gegeven moment heeft het dierenasiel gewoon geen plek meer, hoe graag het asiel ook zou willen. De doorstroom van beesten is onvoldoende, of wás onvoldoende.

Slagerij Geurbeeks biedt uitkomst sinds een maand of 10. De dieren die worden binnengebracht bij het dierenasiel moeten binnen zes maanden een ander thuis hebben gevonden, zo niet, dan koopt de slager de beesten op. Het vlees van honden en katten kun je natuurlijk niet zo aan de mensen verkopen, maar je kunt hondenvlees prima gebruiken als vervanger van rundergehakt. Half-om-half is dus niet half rund half varken, maar…. Grapt de slager als wij hem spreken. Katten en konijnen gaan eigenlijk alleen door de zelfgemaakte kroketten. Volgens de slager proeven z’n klanten geen verschil. De inkoopsprijs van de dieren uit het asiel is een schijntje vergeleken met dat van rund of varken. Zelfs kip is nog duurder wanneer de slager dit via de reguliere weg inkoopt.

De beesten, die de 6 maanden termijn hebben overschreden, gaan in kooien en worden dezelfde dag nog opgehaald met een vrachtwagen. De slager probeert alle beesten de volgende dag al te slachten, vanwege het welzijn van de dieren. Het dierenasiel uit Drenthe wil niet met naam genoemd worden en betreurt het dat geliefde huisdieren tot gehakt vermalen worden, maar het asiel heeft simpelweg geen keus. Bovendien krijgt het dierenasiel zo nog een deel van de gemaakte kosten terug. Hoe cru het ook klinkt, eigenlijk zijn er alleen maar winnaars.

Als er vanavond in Drenthe een bal gehakt op je bord mocht liggen, niet mauwen, hij smaakt gewoon hetzelfde!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s