Het grotere wij in februari 2018 (Deel II)

revolver-2789388__480Nederland Bakfietsland. Antiradicaliseersubsidie om radicaliseren tegen te gaan met als uitkomst dat er geld in radicaliserende zakken verdwijnt. In zo’n land rollen wij. Avondklokland. Wedoengeenaangifteland. Dumpdrugsafvalland. Ikslajedetyfusland. Ook in het tweede deel van februari was het weer genieten. Iedereen werkt aan zijn of haar groter wij. Leve de Koning. Hoera. Hoera. Narcostaat.

 

16 februari – post voor Nederland. Jihadist Marouane B. schrijft in zijn brief dat hij naar Nederland komt omdat hij een tweede kans wil. Hij is wel boos dus of u even uit wil kijken als u hem ziet. Goede tip; ga niet alleen over straat om te pinnen. Dan verkleint u namelijk de kans om slachtoffer te worden van een gewelddadige doorgedraaide koppensnellers.

17 februari – hommeles in Alphen aan den Rijn, Den Haag (2x) en Zwolle. In Breda durven mensen nog in hun eentje te pinnen. Dan vraag je er natuurlijk zelf om. Maar even zonder dollen, wat the fuck is er aan de hand in Breda. Hier. Hier. Hier. Hier. Hier. Hier. Hier. Maar er is maar één groot probleem in Breda; de stad mag wat groener. Godsklere wat een groenlinksmentaliteit heerst er door het land. Elk weekend meppen burgers elkaar helemaal de tyfus, maar te weinig struiken in de stad is een issue. Weet je Breda? Krijg lekker de tyfus.

18 februari – je zou maar in Roosendaal wonen. Super kut voor de waarde van het huis al die schietpartijen. Gouda vandaag in het nieuws met een steekpartij. Als je vandaag in Twente woont, krijg je Turkse propaganda in de brievenbus. Of je even iets wil vinden van de Turkse/Koerdische kwestie. Kan gewoon in Nederland Wij-land.

19 februari – vandaag werd bekend dat er een voetbaltrainer helemaal tot moes is geslagen in Zwolle. Onder het oog van kinderen. Iets met geloof. In Vijlen wordt iemand neergeschoten en in Hattem een zwangere vrouw de dood ingejaagd en er werd vandaag bekend dat 30 asielzoekers hier zijn binnen gekomen met IS-paspoorten. Voor de rest was er vandaag niks te zien. Voor je kijken en doorlopen.

20 februari – ophef in de Bijlmer. Maar een schietpartij is anno 2018 een routineklusje geworden voor onze politie. Onze handhavers van de wet hebben het iets moeilijker met grote misdaadgroepen die massaal drugs in- en uitvoeren. Gefeliciteerd allen, Nederland is een narcostaat geworden. Jij drugs, jij drugs, iedereen drugs!

21 februari – in Den Bosch zijn mensen boos en slaan de halve rechtbank tot gort. Rechtbank op slot. Paar mensen worden bedreigd, maar niemand aangehouden. Waarom zou je eigenlijk.  En dan nu andersomnieuws. Hoe heet het als bevolkingsgroepen andere bevolkingsgroepen in een land aanvallen? Burgeroorlog! In Emmeloord is vandaag een moslimmeisje helemaal de tyfus geschopt. Er zijn geen getuigen, maar we zijn goedgelovig.

22 februari – opsmuk bij de Kruitvat in Eindhoven en in diezelfde stad ook een steekpartij. Voor de rest een rustige dag in het ganse land. Alleen werd er bekend dat Turkse Nederlanders frauderen. Niet echt schokkend. Schokkender is dat de Nederlandse D66-rechters vermogensonderzoek op Turkse bodem racistisch vinden. Fraudeurs hebben dus vrij spel in dit gastvrije land.

23 februari – verdachte omstandigheden in Alblasserdam, Amsterdam en in Breda. In Breda? Daar gebeurt toch nooit wat? Niks aan de hand. Gewoon doorlopen.

24 februari – steekpartij Spijkenisse (routineklusje) en een vertrouwd beeld in Den Haag waar Koerden demonstreren tegen Turkije. Wat een gedoe met die dubbelepaspoortiëers. De democratisch gekozen volksvertegenwoordigers van DENK hebben een landverraderslijst gepubliceerd. Zijn dat dan mensen die stiekem land verkopen aan de Duitsers? Zijn dat mensen die rasechte Nederlanders willen vermoorden? Wie zijn dan de landverraders van tegenwoordig? Nou, dat zijn Nederlandse Kamerleden (van Turkse komaf) die het lef hebben gehad om de Armeense genocide te erkennen. DENK heeft de mond vol van het Nederlandse slavenverleden in 1345 en het gebrek aan Nederlands spijt en erkenning van die tijd, maar een Turkse massamoord onder Armeniërs is nooit gebeurd. Dat is meten met twee maten en dat past nou net niet in het wij-gevoel van dit land. En er zijn meer wapens in dit anti-Trumpland dan in een schiettent op een kermis. Een tsunami aan illegale wapens overspoelt ons landje. Jij een wapen, jij een wapen. Iedereen een wapen.

25 februari – routineklusje Hoorn, routineklusje Veghel, routineklusje Rotterdam. In Nijmegen ging iemand alleen pinnen. Dan krijg je dus een steekpartij. Het gaat de laatste tijd sowieso lekker in Nijmegen. Puike stad vol met routineklusjes. In Venlo worden twee zussen de tyfus geslagen door een groep mannen. Wat voor mannen? Dat zullen we nooit weten.

26 februari – incidentjes zonder slachtoffers komen eigenlijk niet voor in dit grote wij-overzicht. Maar een kogelregen in het centrum van Rotterdam is best wel een teken aan de wand dat er iets niet helemaal goed zit met het wij-gevoel van Rotterdam. Sowieso is het wij-gevoel vandaag ver te zoeken in Zoetermeer. En we hebben een bingo. Een ontvoering stond nog open op onze kaart. In Eersel wordt vandaag een kind ontvoerd. Tevens wordt er een 17-jarige jongen uit het water in Den Haag gevist. Nederland, Nederland, waar is het misgegaan?

27 februari – noodklok. Bim bam hier een verwarde vrouw, bim bam hier een verwarde man. Er is een overschot aan verwarde mensen in dit wij-land. (mooi kaartje) We laten onze tieners dus opgroeien tussen geesteszieken. Maar gelukkig staat onze jeugd zijn mannetje wel. Zij vormen gewoon moordcommando’s. Teenage Mutant Ninja Tuig. De politie was vandaag druk in de omgeving van Havana aan de Waal. 140 agenten (dat zijn ze dus allemaal uit de provincie Gelderland) doen meerdere invallen in criminele panden. In Amsterdam (waar anders) spreekt op de VU (waar anders) een ex-terrorist (Rasmea Odeh) die vroeger joden opblies. En als je joden opblaast, ben je in linkse kringen al gauw een heldin. In Almere wordt een jonge jongen dood geschoten. Voor de rest een rustig dagje.

28 februari – over jonge jongens gesproken. De jeugd doet het best aardig in dit land. In Roden worden een 18-jarige inbreker en een 20-jarige hulppiet opgepakt. De jeugd heeft de toekomst. Geef ze een taakstraf dat zal ze vast leren. En de politie van Breda heeft een vraag voor u. Geen pizza vandaag en we sluiten vandaag af met iets luchtigs. Gewoon een man zonder vaste woon- of verblijfplaats die helemaal krankjorum alles naar de klote rijdt in Boskoop.

Dit was het grote Wij-gevoel van het tweede deel van februari 2018. Wij hopen dat u genoten heeft en een beetje trots bent op dit land. Wij gaan ieder geval werken aan een bredere wij en hopelijk wordt de maand maart er een om in te lijsten. Vanaf nu houdt u het nieuws zelf maar bij, de groeten.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s