Italië op rand van burgeroorlog en de EU doet niks

italy-1093076__480Stel; er komen in Volendam dagelijks honderden zoekers uit Afrika. Veelal Senegalezen. De lokale opvanghut ‘Welkom in mijn Land’ kan de toestroom niet aan. Dat betekent dat er tot en met Edam en Monnickendam duizenden Senegalezen en Nigerianen langs de weg slapen. In tentjes en hutjes liggen ze met hun korte broek in waterland. Ze zijn illegaal en klagen elke dag dat de opvanghut te klein is en dat er geen wifi is. De buurlanden van Nederland zeggen tegen Volendam: zoek het zelf maar uit. De linkse elite kraait in NPO-programma’s over gastvrijheid, ieder mens verdient een kans, iedereen is gelijk, erbarmelijke opvang, PVV’ers zijn nazi’s, FvD is fascisme etc.

Dan wordt er ergens in het land een 18-jarig meisje in stukken gehakt. Door een illegale Nigeriaan. Volendammers vinden daar wat van, want straks krijgen zij dat soort taferelen ook in hun straatbeeld. Een doorgesnoven visser gaat voor eigen rechter spelen en schiet op de Afrikaanse bermslapers. De NPO-programma’s kraaien van genot. Extreemrechts is het gevaar. Moslims zijn de nieuwe joden. FvD is fascistisch. PVV is nazi.

Dan zijn er landelijk verkiezingen. Net als in Duitsland wordt de gevestigde orde weggevaagd. De grote winnaars zijn nationalistische partijen en een compleet nieuwe partij waar veel linkse jongeren op hebben gestemd. De partij is tegen/sceptisch de EU, socialistisch (alleen voor Nederlanders), anti/sceptisch t.a.v. de Euro en anti immigratie. Bijna de helft van de jongeren tussen de 18 en 30 jaar heeft op deze partij gestemd. Buitenlandse kranten duiken over elkaar heen om te beweren dat extreemrechts heeft gewonnen. Extreemrechts is het grote gevaar in Nederland. PVV is nazi. FvD is fascisme etc.

Dan ineens in Volendam. Een verwarde visser schiet een gelukszoeker uit Afrika dood. Hij is doorgedraaid, laat daar geen misverstand over bestaan. Actie geeft reactie. Het monopolie op zielig gevonden worden komt voor de club Afrikaanse gelukszoekers nu heel goed uit. Uit wraak voor de dood van de Afrikaan vernielen honderden Afrikanen het centrum van Volendam. Nick & Simon worden in elkaar gebeukt. Heel tragisch allemaal. De burgemeester wordt in zijn gezicht gespuugd en uit zijn eigen stad verjaagd. De Afrikanen – gesteund door extreem links – schreeuwen: ‘wij verklaren de oorlog aan Volendam. Wij verklaren de oorlog aan Nederland.’

Actie geeft reactie. De ondergrondse nationalistische broeders uit Volendam reageren ‘we zijn er klaar voor. Het is tijd voor oorlog.’ De talkshows op de NPO kirren van opwinding. Zie je wel. Extreemrechts is het vergif van deze tijd. PVV is nazi. FvD is nazi. Nederland moet gastvrij blijven. Meer geld naar de EU. Welkom in mijn land. Volendam brandt en onderwijl doet de EU niks.

U denkt vast; dit gebeurt niet in Nederland. Hopelijk niet, maar vervang Volendam voor Florence en het is de werkelijkheid in Italië. En Italië ontwaakt. Na Sicilië brandt de omgeving van Florence. Ze sluiten de rijen tot een cohort. Zij zijn tot de dood bereid. Er rest ons niets meer te zeggen dan Forza Italia.

een reactie

  1. […] Dus, wat lopen nationalisten nou te zaniken over een burgeroorlog. In Duitsland. In Frankrijk. In Italië. In Zweden. In België. Zuid-Afrika zelfs. Overal oorlog als we die kleine nutteloze blogjes moeten […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s