Geen dikke mensen op het werk

Als je een eigen bedrijf hebt en het loopt goed, dan kan het zijn dat je personeel tekort gaat komen. Je laat dan een vacature plaatsen met wat eisen als diploma’s en 9 tot 5 mentaliteit en je belooft ze een marktconform salaris. Selecteren op afkomst en seksuele voorkeur mag niet meer, dus het moet zo neutraal mogelijk. En met een beetje geluk krijg je een rijtje zenuwachtige talenten voor je, die niets beloven, maar alles kunnen. En daar zitten ook nogal wat mensen met overgewicht bij.

Die moet je dus NIET hebben. Mensen met overgewicht zijn letterlijk een zware last voor je bedrijf. Mensen met overgewicht zijn vaker ziek, dragen afzichtelijke kleding, ze zijn de hele dag aan het eten óf ze zijn op dieet en denken heel de dag aan eten. Kortom eten is zo’n beetje de kerntaak van hun brein en het werk waar jij ze voor in gehuurd hebt, komen ze niet of nauwelijks aan toe. Bovendien zit hun lichaam ook niet echt mee, dus even snel achter een klant aanrennen eindigt in een onappetijtelijke zweetpartij. Door de dikke mensen in dienst te nemen, geef je dus eigenlijk indirect je concurrenten een voorsprong.

Dus als je een vacature plaatst, vraag dan ook of mensen hun BMI (Body Mass Index) in hun sollicitatiebrief vermelden, zodat je de BMI’s boven de 25 alvast kunt skippen. En zet daarnaast ook een weegschaal neer bij het sollicitatiegesprek, zodat je kunt checken of mensen niet gelogen hebben. Veel succes met het vinden van gezond en fit personeel!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s