Het Grotere Wij in maart 2018 (Deel II)

firearm-409000__480Zwaait uw Turkse buurman nog steeds naar u? Dan is er niks aan de hand. Dit land heeft door uw zwaaiende buurman massaal touwtjes uit de brievenbus hangen. Door uw buurman is dit land een toonbeeld van beschaving. Zet uw buurman lachend op de voorkant van een integratiefolder van uw gemeente. Uw buurman zwaait. Uw buurman zwaait ons allemaal uit. Wat een held. Vandaag deel II van het overzicht der overzichten. Natuurlijk kunnen wij in dit overzicht niet elke tasjesroof of autobrandje gaan beschrijven of telkens melden wat Nederlanders over de grens (België, red) meemaken. We blijven niet aan de gang. Gelukkig zijn er genoeg zaken in onze twaalf provincies gebeurd die in deze geweldadventskalender een mooi beeld geven van HET GROTERE WIJ van Nederland.

16 maart – een logboek maken over het wij-gevoel van Nederland is onderhand net zo veel werk als het schrijven van een boek. Als een Harry Mulisch scrollen wij allerlei nieuwspagina’s af om naar het grote wij-gevoel van Nederland te zoeken. De ontdekking van de hemel vandaag in Amsterdam. Een schietpartij op 15 maart (direct na publicatie van Deel I) en eentje in de vroege ochtend van 16 maart. Lieve stad Amsterdam. In Breda (wederom Breda) wordt er een agressieve man opgepakt na mishandeling van NS-medewerkers. In Rotterdam was het een drukke ochtend met vier incidenten. Incidenten 1 en 2, incident 3, incident 4. In Nijmegen wederom een overval en in Oss wordt een coffeeshop beschoten. In Haarlem wordt er een vrouw mishandeld in een bus. Voor de rest een rustige dag, alleen roept Ali Blokkadi op om dit land te ontwrichten door de straat op te gaan. Alleen als je moslim bent dan. Want stemmen is een beetje overgewaardeerd. Gelukkig zijn er 21 maart verkiezingen.

17 maart – nieuws vandaag wat we al wisten. Vrijwel elke burgemeester wordt in Zuidoost Brabant met de dood bedreigd. In Roosendaal worden vijf man opgepakt. In Den Haag is er een steekpartij. In Breda (waar anders) is er een gijzeling. In Nieuwkoop is het rustig op de markt. In Bergen op Zoom wordt een man gekopschopt. In Roosendaal wordt een complete familie na een ruzie opgepakt (waren drie Tourans voor nodig) en in Oudenbosch wordt een 17-jarige jongen kapotgeslagen. In Krimpen aan den IJssel wordt in een loods meerdere explosieven (zwaar vuurwerk) aangetroffen. Even ophef, maar al gauw zat iedereen weer op de bank GTST te kijken.

18 maart – in het kort; arrestaties in Utrecht na grote vechtpartij. Schietpartij Den Haag. Verwarde man in Dieren valt iemand aan. Steekpartij Alphen aan den Rijn en grote vechtpartij in Bergdijk. Grote massale megavechtpartij in Bergen op Zoom. Twee jongens beroofd en in elkaar geslagen in Eindhoven. Als je het kort opschrijft, valt het allemaal wel mee vandaag.

19 maart – in Roosendaal (waar anders) wordt een Fransman (Jacques le Cocq of Pierre Claudel) aangehouden met teringveel geld in zijn auto. Die wilde vast een groot cadeau kopen of zo. Steekpartij Den Haag. Schietpartij in Rotterdam. Agent en vrouw in gezicht gestompt in Breda. Breda? Daar gebeurt toch nooit wat? En daar hebben we joods restaurant HaCarmel weer. Zij serveren gewoon slecht eten. Kan niet anders met al die boze klanten die verhaal komen halen.

20 maart – vervelende reiziger. Zo kan het ook noemen. Die vervelende reiziger valt allerlei mensen lastig in Eindhoven en kopt daarna en NS-beveiliger. Vervelend allemaal. Als je uit wil gaan in Club One te Zoetermeer kan dat helaas niet meer. Vandaag beschoten met een automatisch wapen en dat betekent automatisch een paar maanden dicht om de muren opnieuw te plamuren. En een verwarde vrouw loopt verward te doen bij een school in Amsterdam Noord. Maar uw kind is veilig hoor. Niks aan de hand. Ga gewoon boodschappen doen in Wormerveer. Hoe groot is de kans dat die buurtsuper wordt overvallen door middel van een auto door de pui?

21 maart – eindelijk verkiezingen. Eerst nog even ruzie zoeken in Tilburg (2x) en daarna stemmen op de islampartij waar de nummer 4 een beetje fout is. Stemmen op een Hezbollah-hooligan. Kan gewoon in dit land. Het ganse land stemt terwijl de Turkse vlaggen wapperen. In Utrecht worden explosieven gevonden bij politiebureaus. In Bergen op Zoom ontsnappen er boeven (helikopter en zo). Superspannend allemaal. En in Dordrecht wordt er een auto beschoten en in Tilburg worden straten afgezet omdat de politie iemand op wil pakken. In Breda rijdt iemand een 16-jarige jongen in de prak en rijdt door. De wereld rijdt doorrrrr. In Gorinchem wordt er een agent gediscrimineerd door een amokmaker. Voor de rest valt het mee. Gewoon doorlopen en voor je kijken. Gelukkig heeft DENK een klinkende overwinning behaald. Het zal dus snel beter gaan met dit land.

22 maart – heeft u al een wij-gevoel? Wij wel. Gelukkig valt vandaag wel mee. In Schaijk wordt er een bekende van de politie vermoord. In Breda wordt er iemand mishandeld in het stadskantoor. Een verwarde man in Woerden zorgt voor ophef. In Eindhoven valt een dronken verwarde man ouders lastig op een schoolplein. Broodje Mac Steekpartij te Amsterdam. En vandaag werd bekend dat twee Mohammed B-groupies een aanslag wilden plegen in Rotterdam.

23 maart –  een vrouw wordt van haar fiets gekopttyft. Zomaar in Tilburg. Haar zoontje zat achterop de fiets. Klim maar achterop bij mij. Dan gaan we samen naar de tyfus. En in Bergen op Zoom (waar anders) is er en schietincident. ‘Incident’ dus. In Amsterdam wordt er een bus beschoten. Tussen neus en lippen door wordt er een transgender verkracht in een AZC. In Den Haag wordt er een wijkagent met de dood bedreigd. In de Schilderswijk natuurlijk. Daar waar de burgemeester van Den Haag van haar tas is beroofd. Ze was gewoon op de verkeerde plaats op de verkeerde tijd in de verkeerde stad in het verkeerde land.

24 maart – wij kijken niet dagelijks op de site van Dagblad van het Noorden. Er gebeurt daar toch niks. Foutje. In Winschoten verwondt en vrouw een agent nadat ze haar dochter uit de Touran had gesleept. Wat een schouwspel moet dat zijn geweest. In Amsterdam protesteren Nederlanders weer voor de Koerdse kwestie. In Roosendaal is er een vechtpartij en in Zwolle wordt er tijdens een jeugdwedstrijd een 15-jarig voetballertje in elkaar gebeukt. In Terneuzen ligt er ineens een gewonde man op straat. En in Leeuwarden is er ineens een man dood na dat hij is aangehouden. In Maastricht keren tientallen mensen zich tegen de politie. De politie wordt bekogeld met stenen en vlaai. En in Nieuwerkerk aan den IJssel wordt er een vrouw gegijzeld. In Apeldoorn is er een agressieve man agressief. Voor de rest een doorsnee dagje in Holland.

25 maart – die ene journalist van het Dagblad van het Noorden had het druk dit weekend. In Assen was er een schietincident tussen jongeren. In Brielle worden drie jongeren gearresteerd na een vechtpartij. Irritante uitgaansjeugd heet dat. In Aarlanderveen raken vier mensen gewond na een vechtpartij. In Amsterdam is er een steekpartij. En er wordt een dode vrouw gevonden in Wernhout. In Kerkrade is het gezellig. Er raken drie mensen gewond na een knokpartij. In Rotterdam moesten alle Tourans uitrukken voor een verwarde man.

26 maart – linkrecord! Gaat u maar even zitten. Dit wordt rsi-klikken voor gevorderden. De plaatselijke journalist van Dagblad van het Noorden moest dit keer naar Emmen voor een schietpartij. In Utrecht staan weer auto’s in de brand. In deze overzichten hebben we geen aandacht voor woninginbraken, behalve als er ingebroken wordt in Roosendaal. In Rotterdam wordt er een 19-jarige jongen gewelddadig beroofd. In Schelluinen beroven nepagenten vakantiegangers. In Apeldoorn wordt er een 15-jarige jongen van zijn fiets geslagen. Ali Klapsigaarie bedreigt in een filmpje de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. Er zijn online sowieso nog veel kalifaatjes actief. Een verwarde man zwaait met mes in Groningen. In Dordrecht worden jongeren aangehouden omdat ze wapens hebben en vandaag wordt bekend gemaakt dat er op 15 maart een vrouw in Breukelen meermaals verkracht is terwijl er een blaffer op haar gericht stond. En in Hilversum rijdt een Skoda (sowieso al een loser) een peuter aan en rijdt daarna gewoon door. Zo jammer dat er geen doodstraf meer bestaat in dit land. Gelukkig zijn we op weg naar de sharia. Broodnodig voor dit soort gasten. 26 maart 2018, onthoud die dag. Kees Amsterdam van Opsporing Verzocht verdient vandaag een maandloon met zijn kilometerdeclaratie.

27 maart – er wordt in de Hoeksche Waard veel gebabbeld. Ouderen moeten op babbelherkencursus. Een zeer gewelddadige overval in Rosmalen waar een hele familie voor het leven getekend is. In Rotterdam loopt er een verwarde man met een tas te zwaaien. Syrische gamer gooit gevaarlijk met zijn playstation. Commotie alom. Het kerkblaadje van Zeeland roept haar lezers op om actie te voeren tegen een poster met zoenende mannen. Dit land haat posters. In Zwolle bedreigt een man winkelpersoneel en agenten. In Amsterdam worden maar liefst drie (!) mensen neergestoken. Tussen neus en lippen door. Gewoon drie keer een incident. In die lieve stad Amsterdam schieten agenten vandaag ook een boef neer. In Hilversum wordt een ijssalonhouder vervolgd omdat ze met een stok zwaaide naar straattuig. Dat bedoelt Koning Willem IV dus met het grotere wij van dit land. Een onderneemster die haar zaak verdedigt met een stok wordt vervolgd. Herhaal deze zin 10 keer en besef dat dit land failliet is.

28 maart – het nieuws dat je wist dat zou komen is eindelijk hier. Elk uur wordt er in Nederland een agent beschimpt, geslagen, geschopt, bespuugd, uitgescholden, uitgelachen en vernederd. Gelukkig verdienen ze 1800 euro per maand en rijden ze in een Touran. Ze mogen alleen schieten als ze vooraf een formulier faxen naar 3 afdelingschefs. Kogels dienen ze met eigen geld aan te schaffen. Op eens weet je het, je wordt gewoon bakker. In Den Bosch borrelt het criminelenbloed al op zeer jonge leeftijd bij terrorpeuters. En een verwarde man in datzelfde Den Bosch is dronken. Een wilde achtervolging in Den Haag. En het Oudhollandse autobranden vandaag in het straattheater te Utrecht. Derde avond op rij staat uw auto in de fik. In de Hogeschool Rotterdam wordt er een gebedsruimte ontdekt. Daar zaten moslims stiekem vijf keer per dag te bidden. Brutalen hebben de halve wereld en als we nog even wachten de hele.

29 maart – hier aan de kust, de Zeeuwse kust hebben we alle drank van je vader nodig om de ellende in die kutprovincie te vergeten. In Kortgene (Kortgene?) vallen jongeren een stel jeugdhulpverleners en politieagenten aan. Zelfs in Zeeland heerst er een wij-gevoel. In Amsterdam wordt de broer (Ali Tragedi) van een crimineel geliquideerd. Kees Amsterdam van Opsporing Verzocht had net zijn camera ingepakt of hij moest gelijk door naar Pijnacker. Daar raakt een vrouw gewond na een overval. In Breda (daar gebeurt nooit wat) slaat een man zijn zwangere vriendin de touwtyfus. Verder een kleine steekpartij op het Clusius College in Purmerend. Voor de rest een fijne school. Echt een leuke school. Veilige school ook. En daar hebben we Ali Klapsigaari weer. Hij is de computersmurf van de Nederlandse moslimbrigade. Op Halabook schrijft Ali dat het een straf van Allah is dat burgemeester Krikke van Den Haag is beroofd van haar tas. Schrikken voor Krikke. Ach, het zijn maar woorden. Schelden doet geen pijn. Nederland Vrijemeningland.

30 maart – in het staatsnieuws vandaag; we worden allemaal positiever. Volgens de NOS dan. Alleen is er in Arnhem weinig om te lachen. Daar lopen de spanningen tussen Turken en Koerden hoog op. Dat zouden wij natuurlijk nooit verzinnen, daarom hier een kliklink. Zestienjarige meisjes worden in Arnhem bedreigd omdat ze Koerd zijn. Of Turks. Mooie stad dat Arnhem, maar voor sommige pubers is de stad een brug te ver. Klein vergrijp in Tholen, maar de agent werd op een haar na gemist door een boze motorrijder. Positief dus. En een klein vechtpartijtje in Amersfoort Vathorst. Maar zo klein dat we de dag er positief mee kunnen afsluiten.

31 maart – twee doden in Nieuwe Pekela. Een beroving in Rotterdam en een steekpartij in Elspeet.  De politiehelikopter heeft genoeg vlieguren gemaakt deze maand. In Eindhoven worden twee agenten geslagen en hun Touran in elkaar gebeukt. In Groningen ligt er na een steekincident ineens een gewonde man op straat. Steekpartij in Amsterdam. In Almere wordt er een woning beschoten. En om de maand goed af te sluiten was een stevig potje zwaardvechten in Leeuwarden. Maart roert zijn staart.

Morgen is het eindelijk april. April doet wat hij wil! De misdaadcijfers dalen, we zijn positiever aan het worden, we zijn een gelukkig land, de economie trekt aan en we werken dit jaar lekker aan ons grotere wij. 2018 is een fantastisch jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s