Help, autisten in onze wijk!

IWIH leeft tevreden in een rustige buurt in het centrum van z’n woonplaats. Althans, tot nu toe. Via via is IWIH ter ore gekomen, dat de gemeente een groot woonhuis heeft opgekocht en ter beschikking gaat stellen aan een organisatie die mensen met autisme begeleid wil laten wonen. Er komen dus een aantal van die autisten in dat huis en dat vlakbij de woning van IWIH. Er is geen enkel overleg geweest met de gemeente en de bewoners. De gemeente wilde dit zonder aankondigen de buurtbewoners gewoon in de maag splitsen. IWIH snapt best dat autisten een dak boven hun hoofd willen. Maar moet dit per se midden in de woonwijk? Er staan voldoende AZC’s leeg aan de rand van steden om ze daarin te stoppen. Je zult begrijpen dat de buurt er op z’n zachts gezegd niet blij mee is. Sinds dit nieuws de ronde doet, is er veel onrust en angst ontstaan onder de buurtbewoners.

Want wat doen autisten dan zoal? Precies, die werken niet, maar zitten heel de dag thuis met zo’n Wajong-uitkering. En niemand heeft er dus zicht op wat die autisten dus daadwerkelijk uitvreten. Waarschijnlijk zitten ze heel de dag achter de computer uw en mijn gegevens te hacken of ze stelen bitcoins of ze frauderen of … Nou ja, vul zelf maar in. Maar dat ze iets in hun schild voeren is zeker. Autisten kijken je ook nooit recht in je gezicht aan, als je met ze in gesprek bent. Dat zegt IWIH al meer dan genoeg.

De buurtbewoners bij IWIH zijn al te laat om net als de inwoners van Den Helder het huis op te kopen, toen er dreigde dat er asielzoekers in hun buurt kwamen te wonen. Er staat dus een heel zware tijd te wachten voor IWIH en z’n buurtbewoners. Misschien is er een jurist die dit leest en weet hoe we dit nog kunnen tegenhouden? Alle hulp is welkom!

een reactie

  1. Bij mij in de buurt wonen ook autisten. Ze wonen zelfs onbegeleid, zelfstandig zoals dat heet. Maar gelukkig wonen ze niet op een kluitje, maar verspreid door de wijk. Zo valt de overlast wel mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s