Integreren moet je leren (Deel 2)

lost-places-1510570__480Gisteren scrolde ik door mijn tl. Digitaal neem ik tegenwoordig nieuws tot mij, want kranten koop ik niet meer en nieuws luister ik niet meer. De reden is u ongetwijfeld bekend, het is allemaal NPO-nieuws gerelateerd aan een groot Europees rijk. Poetin is de vijand en Erdogan is lief. Ik scrolde dus door mijn tl en zag de volgende kop: Asielzoekers Alkmaar woedend over nieuw schoonmaakbeleid toiletten: ‘Ga andermans shit niet opruimen.’ Hoezo ruimen ze andermans shit niet op? Ik, moeder van vier jongens en ex-genoot van een manachtig wezen, ruim al meer dan 30 jaar andermans shit op. Vooral de shit van mannen dus. Want mannen maken een bende in toiletachtige ruimtes van willekeurige huizen.

Thuis of bij een ander. Het maakt de man niet uit. Waar vrouwen nog de voorkeur geven aan het gebruik van alleen de eigen toiletruimte, spuiten en schijten mannen er overal lustig op los. Poep op de muur, pis onder de bril, het komt mij niet vreemd voor. Heb je als vrouw wel eens tot je enkels in de zooi gestaan na een avondje doorzakken van de heren? Daar kan geen AZC tegenop. Nooit heb ik geweigerd hun zooi op te ruimen. Voor elk toiletbezoek, waar dan ook, ruim ik de bende op.

Inmiddels lijkt het er op dat het recht dat elke willekeurige asielzoeker meent te hebben ver uit stijgt boven een ‘keurige’ huisvrouw die dagelijks haar boeltje op orde probeert te houden. Heren; integreren moet je leren, daar hoort ook het schoonhouden van de wc in uw opvanghut bij. Een uitdaging, dat geef ik toe want dat probeer ik mijn kinderen ook al jaren bij te brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s