Frauderen moet je leren

money-2180330__480Kabinet wil fraude en fouten in zorg terugdringen kopt de NOS. Het kabinet wil minder ‘onrechtmatigheden’ bij declaraties in de zorg. Het kan om bewuste fraude gaan, waarbij mensen opzettelijk de regels verkeerd toepassen om daar financieel beter van te worden. Maar het komt ook geregeld voor dat mensen per ongeluk een fout maken. Bijvoorbeeld doordat ze niet goed opletten of doordat regels onduidelijk zijn. Per ongeluk met andermans geld in je zakken lopen dus.

Fraude is van alle tijden. Fraude bestaat en zal altijd blijven bestaan. Fraude met kinderbijslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget, fraude met uitkeringen in welke vorm dan ook. Fraude bij verenigingen, stichtingen, banken en belastingen. Waar de mens is, is fraude. En waar met gratis geld wordt gestrooid wordt gefraudeerd. Simpelweg omdat gratis geld niet bestaat. Dat is de reden dat er zo goed gefraudeerd mee wordt. Kinderen die niet bestaan of die in het buitenland wonen opvoeren aan de instanties is een vorm van fraude die Nederland inmiddels aardig onder controle lijkt te hebben. En banken die frauderen is onderhand gemeengoed. Tulpen, kaas en bankfraude. Maar Nederlanders vinden één fraude toch het ergst en dat is de fraude van ‘Goede Doelen’.

Dat vinden we niet leuk, maar ondertussen blijven Goede Doelen geld vangen van verschillende instanties en particulieren. Met als grootste geldschieter natuurlijk de Postcodeloterij. De loterij die ons voorhoudt dat wanneer je meespeelt er een enorme kans is om miljonair te worden. In ieder geval genoeg geld om je leven lang op de luie krent te zitten. Of genoeg geld om een stichting te beginnen, waarvoor je dan weer geld kunt vangen. Bij wie? Inderdaad, bij diezelfde Postcodeloterij.

Frauderen moet je leren en de Postcodeloterij leert je graag hoe dat moet. En neem van mij aan, niet alleen de Postcodeloterij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s