Nederland zit stomdronken achter het stuur

car-accident-1538175__480U lust wel een borreltje. Gezellig drinken of comazuipen. In principe is dat hetzelfde. Of je nou met de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l achter het stuur zit of met 900 ug/l. Paar biertjes meer. We leven in een participatiesamenleving en we zijn op ons zelf aangewezen. Wat boeit ons de politie nou. We gaan gewoon in comateuze toestand achter het stuur zitten. De politie is tegenwoordig toch druk met boeven vangen. Niemand kan ons wat maken. Ze staan niet te controleren. En wat dan nog? Kom dan, kom dan. Ga boeven vangen. Met je pet. We kunnen een ding concluderen; u bent een gevaar op de weg. Vieuw Vermout Notenlikeur (VVN). Hier een zo volledig mogelijk overzicht van 11 maart tot en met 11 mei 2018 van uw comazuipavontuur achter het stuur. Twee maanden vol met bier, bier, bier.

11 maart 2018 – op één avond twee keer gepakt worden is best een prestatie. De eerste keer wordt een man met 825 ug/l opgepakt in Groningen. De agenten waren nog zo aardig om de man op de trein naar huis te zetten in plaats van 70 weken achter tralies. Om dezelfde man een paar uur later doodleuk weer tegen te komen achter het stuur van een auto. Het kan ook zijn tweelingbroer zijn geweest natuurlijk.

11 maart 2018 – in Axel wordt een slingerende man aangehouden die in Westdorpe al weigerde te stoppen. Hij probeert nog te voet verder te vluchten, maar dat is niet gelukt.

11 maart 2018 – wij kunnen er ook niks aan doen dat dit overzicht zo lang wordt. We zijn net bezig en al drie dwazen op één dag. In Schijndel op een fietspad rijden met een auto is geen goed idee. Zeker niet als je 290 ug/l in je mik hebt en je halve auto in puin ligt.

13 maart 2018 – in Lieshout knallen twee auto’s op elkaar. Allemaal blikschade en overal rook. Zie de foto’s voor het beeld. Een bestuurder had te diep in het glaasje gekeken.

13 maart 2018 – een 72-jarige man met 645 ub/l in zijn bloed probeert in Breda een lantaarnpaal uit de grond te rijden. Dat lukt. Hij is wel zijn rijbewijs kwijt.

15 maart 2018 – baksteen biertje, baksteen biertje, baksteen biertje, baksteen rijbewijs kwijt. Een bouwvakker in Leidsche Rijn had 1045 ug/l en heeft nu geen rijbewijs meer.

16 maart 2018 – in Zwaag een hoop consternatie. Een man rijdt hard, negeert stoptekens, rijdt tegen geparkeerde auto’s aan, rijdt tegen een politieauto aan, wordt opgepakt met mes op de achterbank en weigert mee te doen aan de blaastest. Compleet dronken dus.

16 maart 2018 – een knuffelbeer voor de schik omdat er een dronken mongool in Hengelo zijn auto tegen een andere auto knalt waar een gezin met jonge kinderen inzit.

17 maart 2018 – in Eindhoven wordt een man in een bakfiets (ook al in Eindhoven rijden ineens bakfietsen) aangereden door een dronken Belg. Nou zijn bakfietsen kut, maar om nou de vernieling ingereden te worden door een dronken debiel is onnodig.

18 maart 2018 – hoeveel mensen er dronken waren, wil de politie niet melden. Bij een controle wordt en niet nader te noemen aantal betrapt terwijl ze dronken achter het stuur zitten. Meerdere personen rijden dus zondagochtend dronken door Rotterdam. Best een veilig idee.

18 maart 2018 – in Ulicoten rijdt en Pool tegen een paal en bord. Hij probeert nog weg te rijden met zijn zwaar beschadigde auto maar dat lukt niet meer. Ook niet na een tweede poging.

18 maart 2018 – man met creatieve rijstijl moet blazen nadat hij enkele regels op de weg vrij interpreteerde.. 750 ug/l schoon aan de haak in Alkmaar.

18 maart 2018 – ravage in Tilburg. Overal brokstukken en mensen op het fietspad. Inzittende verspreid over de hele wijk. Spiegels hier, bumpers daar. Ambulances en politieauto’s alom. Bestuurder had te veel gedronken.

24 maart 2018 – een aanrijding veroorzaken in Tilburg, doorrijden, geen geldig rijbewijs hebben en teveel gedronken. Deze man is baas boven baas in het dronken rijden.

24 maart 2018 – daar ligt ineens jouw stationwagen VW in een singel op een industrieterrein te Vierpolders (nabij Brielle). Daar is natuurlijk ook geen klote te doen, dus wij snappen het wel dat je vier keer meer drinkt dat toegestaan is.

24 maart 2018 – we zijn allemaal wel eens jong geweest. Iedereen rijdt wel eens dronken met een roze koe op het dak door Halsteren. Allemaal boze buurtbewoners omdat roze koeien in Halsteren heilig zijn. Zatlappen hebben ook nog eens zo’n roze koe onthoofd en nu is het hele dorp boos

24 maart 2018 – om kwart voor 10 ’s ochtends stomdronken je auto in de prak rijden. Nijmegen is saai, maar om in de ochtend al te beginnen met zuipen is wel heel vroeg.

24 maart 2018 – tja, 1 mens is te tellen. 2 zijn te tellen. 3 ook nog wel. Maar deze avond zijn in Bodegraven een niet nader te noemen aantal mensen gesnapt met te veel alcohol achter het stuur. Een aantal niet bekende hoeveelheid moest ook hun rijbewijs inleveren. Het is niet bekend hoeveel mensen er met teveel ug/l achter het stuur zaten, maar een aantal dus.

25 maart 2018 – in IJsselstein gebeurt zelden iets. Behalve deze dag. Daar worden op 1 avond twee mensen opgepakt met alcohol achter het stuur. De ene veroorzaakt een ongeluk en rijdt door. De ander zit met 330 ug/l achter het stuur.

26 maart 2018 – in Vlaardingen is er een alcoholcontrole en tien mensen hebben teveel gedronken. Drie raken hun rijbewijs kwijt.

30 maart 2018 – we rijden allemaal wel eens dronken spook in Rotterdam. Moet kunnen, maar deze dronken spookrijder had ook nog eens 15.000 euro op de achterbank liggen. Maar iets zegt ons dat je niks aan geld hebt als je dood op het asfalt ligt.

31 maart 2018 – dit is een dag waar mensen dorst hebben. In Hengelo worden allerlei verkeersborden uit de grond gereden door een dronken eikel.

31 maart 2018 – lig je ineens in de Vecht bij Loenen. Geen idee hoe dat kan, maar de bestuurder heeft in ieder geval te veel gedronken. Hij belt op het dak van zijn auto het thuisfront terwijl hij een sigaret rookt. ‘Hallo schat, sorry dat ik je wakker bel, maar mijn auto ligt ineens in de Vecht.’

31 maart 2018 – in Tilburg veroorzaakt een 22-jarige man bijna een ongeluk. Hij had iets te veel gedronken. Die 425 euro zal hem leren om nooit meer met iets te veel alcohol in je bloed achter het stuur te gaan zitten.

31 maart 2018 – bij Steensel ligt er ineens een vrachtwagen op zijn kant. Heel de A67 afgesloten. De chauffeur was dronken. Dronken in een vrachtwagen stappen, dat is best gevaarlijk.

31 maart 2018 – we schreven dus net dat dronken rijden in een vrachtwagen best gevaarlijk is. Op de A4 bij Zoeterwoude-Dorp rijdt een dronken debiel allerlei hulpvoertuigen de tering in omdat hij niet nuchter achter het stuur zit. Ga dronken op een step zitten, maar een vrachtwagen raden wij af.

31 maart 2018 – dat is ook best kut dat er ineens een afslag komt. Bij Harmelen ligt die afslag er nog niet zo lang, dus dat is best schrikken. Zeker als je 685 ub/l in je bloed hebt zitten is zo’n afslag niet wenselijk.

31 maart 2018 – dorstig weer vandaag. In Rotterdam worden deze nacht tientallen dronken automobilisten aangehouden die als een toeter over de Erasmusbrug rijden. Voor de rest is ’s nachts de verkeersveiligheid gewaarborgd in Rotterdam.

31 maart 2018 – in Vlissingen zit een man met 818 ug/l in zijn mik in zijn kapotgereden auto te zitten. Beetje THC erbij en gas op die lolly. Hij is zijn rijbewijs enige tijd kwijt, maar ons lijkt voor eeuwig het beste.

31 maart 2018 – deze dag is een alcoholdag. In Hattem knallen op de A28 twee auto’s op elkaar. Een bestuurder heeft teveel gedronken. Of hij kan gewoon niet tegen alcohol.

1 april 2018 – met je lampen uit zachtjes over de snelweg rijden. Goed idee. Bij Geldermalsen rijdt en dronken Bulgaar op de A15. Gelukkig maar lichte schade aan de politieauto.

1 april 2018 – lekker keihard door Gouda scheuren. Valt toch niet op. De man had het dubbele aan alcohol in zijn bloed dan in de wet staat beschreven.

1 april 2018 – met 715 ug/l in zijn mik parkeert er een man zijn auto midden op de A28. Goedkoop parkeren, dat wel. Maar hij wordt natuurlijk wel aangehouden voor foutief parkeren. Het blijkt dat de man in 2014 ook al dronken van de weg werd geplukt.

3 april 2018 – zwalkende man gaat op de vlucht en negeert stoptekens. Wordt uiteindelijk na een korte achtervolging door de politie van de weg gedrukt in Arnhem. Hij zwalkte niet voor niks, want hij was compleet dronken.

3 april 2018 – in Tilburg wordt er een man zonder geldig rijbewijs al spookrijdend aangehouden. Hij zit flink in de olie en hij krijgt het advies om nooit meer een auto te besturen. Of de man het advies opvolgt, is niet zeker.

4 april 2018 – in Zwijndrecht rijdt er een man met 5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol op de weg. Hij slingert over de weg en wordt aangehouden. Hopelijk is hij nuchter als hij voor de rechter moet verschijnen.

4 april 2018 – zit je in Zuid-Beijerland lekker RTL Late Night te kijken op de bank, komt er een dwaas tegen je huis aan rijden. 4 keer het maximum toegestane promillage heeft het resultaat; 2 kapotte huizen en alom kapotte auto’s in de straat.

6 april 2018 – 710 ug/l in Breda. Vandaar dat er een fietser van zijn fiets wordt gereden door een dronken eikel.

6 april 2018 – te hard en over de kop linkerkant overkant kapot op de weg in Hoogerheide. De vrouw had 500 ug/l in haar bloed.

6 april 2018 – in Amstelveen liggen er twee dronken mensen te slapen in de auto. Niks raars tot nu toe. Alleen stond de auto voor een stoplicht en dat is best raar natuurlijk.

7 april 2018 – kapotte boom. Kapotte lantaarnpaal. Kapotte politieauto. Kapotte auto. Kapotte dronken man in Den Bosch.

7 april 2018 – in Ootmarsum tikt een dronken automobilist enkele paaltjes. Resultaat is dat zijn auto totaal kapot is en de bestuurder naar het ziekenhuis moet.

7 april 2018 – dronken vrouw in de vangrail te Delft. Vrouw. Drinken. Nacht. Delft. Dat is dus gegarandeerd een kapotte auto.

7 april 2018 – vrouw te water in Den Haag. 795 microgram per liter in haar mik.

8 april 2018 – in Amersfoort rijdt er een man onder invloed gevaarlijk rijgedrag te vertonen.

8 april 2018 – dronken man ramt geparkeerde auto en komt toevalligerwijs op zijn dak te liggen in Den Haag.

8 april 2018 – mijn opa, mijn opa, mijn opa. Nergens zo’n dronkenlap als hij. Een ouwe klapmongool zat in Nijmegen met 570 ub/l in de auto terwijl zijn kleinkind op de achterbank zat. De vriendin van de klapmongool zat ook in de auto. Die wilde het kleinkind graag naar huis brengen, maar na de blaastest kwam er ook een F op het schermpje te staan. In Nijmegen zaten dus twee oude klapmongolen compleet dronken in de auto met een kind op de achterbank. Proost Nederland. U bent af.

10 april 2018 – gooi 675 ug/l in een Kroaat en er is heibel op straat. Kroatisch gezegde. Kroatische man rijdt dronken over de A15.

11 april 2018 – capriolen in Utrecht. Spookrijdend een fietser aanrijden, doorrijden en een andere auto vol in de flank raken. Oprecht bizarre capriolen in Utrecht.

14 april 2018 – het is even zoeken, maar uiteindelijk wordt een dronken man uit een tuin gevist nadat hij even daarvoor gevlucht was bij een controle. Altijd wat te beleven in Rotterdam.

15 april 2018 – niet alleen in Nederland zitten Nederlanders dronken in of op een voertuig. Ook in Duitsland zitten we stomdronken achter het stuur. Dit keer ergens over de grens bij Enschede. Daar zitten twee dronken zussen op een brommer. Zonder helm.

18 april 2018 – slingeren over de N3 bij Papendrecht loopt niet goed af voor deze man uit Breda.

19 april 2019 – rijden zonder de juiste belichting kan een keer gebeuren. Zeker in Zwijndrecht. In combinatie met 530 ug/l maakt het rijden met verkeerd licht verklaarbaar.

19 april 2018 – dronken bestuurder met 600 ug/l in zijn mik rijdt een hardloper aan in Ossendrecht. Die raakt zwaargewond. Zo zie je maar, alcohol is niet altijd leuk.

20 april 2018 – bier is lekker. Zeker in Nieuw-Lekkerland. Een man knalt daar tegen allerlei geparkeerde auto’s aan omdat hij 11 keer meer had gedronken dan toegestaan.

22 april 2018 – dronken met 166 km/u door de bebouwde kom scheuren kan alleen in Eindhoven de gekste.

22 april 2018 – voor dit overzicht is het wel eens fijn als alle zaken op een grote hoop worden gegooid. Dit weekend worden er in de omgeving van Gouda 10 mensen opgepakt met alcohol achter het stuur.

22 april 2018 – een Waspikker veroorzaakt met 525 ug/l een aanrijding op de A27.

23 april 2018 – drank & drugs is geen probleem, maar wel achter het stuur. In Nijmegen blaast een man 845 ug/l.

23 april 2018 – we rijden allemaal wel eens 130 waar je 50 mag. Zeker in Etten-Leur. Alleen is deze man zeer dronken.

27 april 2018 – kijk eens mama, nieuwe auto. Kijk eens mama, tegen een paal gereden in Boskoop.

27 april 2018 – kop-staartbotsing in Nijmegen. 670 ug/l achter de kiezen.

28 april 2018 – het plantsoentje lag er mooi bij totdat er een dronken Pool dwars doorheen reed. Heel Naaldwijk in rep en roer door een Pool met 930 ug/l in zijn slokdarm.

29 april 2018 – met 80 kilometer per uur en slingerend over de A4 wordt bij het altijd gezellige Bergen op Zoom een man opgepakt die verrassend genoeg te veel had gedronken.

1 mei 2018 – slingeren over de weg betekent dat je twee keer zo lang over de reis doet. Zonde van de tijd. Zeker als je dronken bent. In Voorthuizen blaast iemand drie keer de toegestane hoeveelheid.

1 mei 2018 – als je de auto half in de sloot rijdt, is er misschien nog een kans dat je die uit het water kan trekken. De kans is klein, maar je kan het altijd proberen. De man die het probeerde in Alphen is helaas opgepakt en zijn auto is door een takelbedrijf weggesleept.

2 mei 2018 – met 60 km/u in de eerste versnelling is niet alleen slecht voor de versnellingsbak, maar ook voor de velgen. Een man schuurt stoepranden in Rotterdam en blaast na aanhouding 575 ug/l.

2 mei 2018 – in Roosendaal hoefde een agent maar het spoor van vloeistof en geknakte paaltjes te volgen om een dronkaard van zijn bed te lichten.

5 mei 2018 – met groot licht rijden is nooit verstandig. Zeker niet als je dronken achter het stuur zit. Daar komen ongelukken van. In Roosendaal wordt er een man van de weg geplukt die tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid in zijn bloed heeft zitten. Als straf mag hij drie uur niet rijden. Dat zal hem leren.

5 mei 2018 – altijd maar die auto’s, maar snorfietsen kunnen ook gevaarlijk zijn. Nou ja, voor degenen op de snorfiets dan. Een man rijdt zichzelf in Kedichem in de prak nadat hij als een toeter op zijn snorfiets is geklommen.

5 mei 2018 – zie die auto hangen dan. Dat lukt je geen tweede keer. In Nootdorp parkeert een dronken man zijn auto in de sloot.

5 mei 2018 – in Gieterveen raakt een man gewond bij een eenzijdig ongeval. Hij was zo dronken als een gieter.

5 mei 2018 – niks is leuker om dronken op een trike te rijden. Lekker door de straten van Hoogerheide. Met je hond. Aan een touw. Over de grond. Halfdood over de weg. Achter je trike.

7 mei 2018 – zeer verdachte auto met verdachte dronken vrouw veroorzaakt verdacht ongeval in Leiden.

9 mei 2018 – beetje dapper doen met je hoofdwond. Kan allemaal in Soest. Een scooterrijder raakt gewond omdat hij dronken op zijn muil gaat. Vervolgens is hij verre van dankbaar tegen de politie en ambulancepersoneel.

9 mei 2018 – dronken man rijdt een vrouw op een fiets plat en beukt tegen een geparkeerde auto aan in Roosendaal. Slaat op de vlucht, maar wordt gelukkig gepakt.

10 mei 2018 – dronken automobilist rijdt met zijn auto de sloot in te Boxtel.

10 mei 2018 – in Alphen parkeert een man zijn auto tegen een hek van een manege.

10 mei 2018 – een dronken man rijdt met zijn fiets dwars door een bushokje in Nederasselt. 

11 mei 2018 – iemand nam in Den Bosch wel heeeeel ruim de bocht. Hij had dan ook heeeeel veel gedronken.

11 mei 2018 – dit overzicht sluiten we positief af. In Bennebroek veroorzaakt een vrouw een ongeluk. Met drie kleine kinderen op de achterbank. Nederland proost op uw afgang!

Na dit overzicht (onze schuld is het niet dat dit overzicht zo lang is, u drinkt, wij niet) komt er morgen in de krant dat ‘ongelukken in het verkeer door alcohol nemen af’. Tevens drinken we minder alcohol, worden we gezonder, leven we langer, gaat de economie vooruit, dalen de misdaadcijfers, zijn we gelukkiger en hebben we vertrouwen in de politiek. Daar nemen wij een borrel op, proost.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s