Geert wraakt (weer eens) rechters

De voor groepsbelediging en aanzetten tot discriminatie veroordeelde politicus Geert W. heeft weer eens wat rechters gewraakt in het door hem aangespannen hoger beroep tegen zijn volledig terechte vonnis uit 2016. Waarbij Wilders overigens geen straf kreeg omdat een veroordeling al genoeg schade was. Rechters hebben inmiddels besloten dat de wraking juist was en daar zit best iets in. Als een verdachte met een bepaalde invalshoek komt moet je die wel serieus bekijken. Ook al is het in dit geval overduidelijk schoolplein retoriek: Ja maar, Alexander heeft ook weleens iets onaardigs gezegd over buitenlanders. Dan moet je als rechters de moeite nemen om deze dreinende kleuter duidelijk te maken dat dit toch echt iets anders is. Dat je uitspraken in een bepaalde context moet zien, Wilders geeft altijd Marokkanen de schuld van alles, en vooral het overduidelijk vooropgezet plan van bepaalde uitspraken mee zal wegen in je uitspraak. Nu is het gewoon weer wat extra publiciteit voor Wilders en aangezien het hem daar allemaal om te doen was is dat een beetje jammer. Had als  rechters nou even de moeite genomen om met een goed verhaal te komen in plaats van botweg afwijzen. Bijvoorbeeld dat de uitspraken niks met elkaar te maken hebben en dat (vooraf bedacht!) Geert veel verder ging. En had even fijntjes gewezen op weer doldwaze uitspraken van Wilders deze week dat hij zich toch niks aan gaat trekken van wat voor vonnis dan ook. Waar maak je je dan druk om? Nou ja, niks aantrekken, dan gaat hij zijn opruiende praatjes wel uitsluitend in de 2e kamer doen waar hij het wel mag aldus de veroordeelde politicus.

 

een reactie

  1. […] met zijn hyperpartisatietalent. Hij heeft een behoorlijke politiek gestuurde mening over Wilders; hier, hier, fascismealert hier, hier, hier en hier en over schedelmeters van FVD; hier, hier, hier  en […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s