Brief aan de heer Klaas Dijkhoff

currency-3163558__480Geachte heer Dijkhoff,

U begon uw carrière op het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven. Dezelfde school waar mijn oom in die tijd les gaf. Vervolgens ging u rechten studeren aan de universiteit in Tilburg, waar u cum laude afstudeerde.

Een studie Rechten wordt in onze familie gezien als een hobbystudie voor als je toch iets wil studeren maar eigenlijk niet precies weet wat, maar dat terzijde. Overigens studeren veel vrienden uit onze kringen rechten, op kosten van papa of op die van de staat.

We gaan even terug naar mijn oom want het verloop van uw carrière kennen we inmiddels. Hij werkt niet meer op het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven. Niet omdat hij te oud is maar omdat hij een hersenbloeding heeft gehad. Niet omdat hij te veel rookte en dronk maar gewoon omdat hij domme pech heeft gehad. Zijn vrouw is jaren geleden overleden door een medische misser, noem dat gemakshalve ook maar domme pech.

Gevolg is dat mijn oom nooit meer kan werken. Hij krijgt inmiddels een bijstandsuitkering, allemaal mogelijk gemaakt door het fantastische systeem in ons land. Het systeem dat de laatste jaren enorm wordt afgebroken door uw VVD-EU-lobbyist Mark Rutte.

En nu wilt u het systeem nog verder om zeep helpen. Mijn oom die u heeft geholpen te staan waar u nu staat krijgt een trap na. Hij wordt gekort op zijn bijstandsuitkering omdat hij zich niet meer nuttig kan maken in maatschappij. Zijn pensioen ziet hij slinken en als hij in een verzorgingstehuis opgenomen wil worden, moet hij eerst zijn eigen huis ‘opeten’. Wat overigens moeilijk gaat na zijn hersenbloeding, dat eten.

Ik heb hem maar niet over uw plannetjes verteld. Hij heeft het al zwaar genoeg en met zijn IQ is namelijk niks mis. Met dat van u wel als ik u de laatste dagen een beetje heb gevolgd.

Krijgt mijn familie toch gelijk. Rechten is een studie voor rijkeluiskinderen die uit verveling niet weten wat ze moeten gaan doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s